Zöldkommandóval küzdenek az illegális hulladéklerakók ellen

A korábbi években 2400-2500 tonna lomot és szemetet raktak ki városszerte szabálytalanul, 2017-ben már ez a mennyiség majdnem négyszeresére nőtt. Ezt pedig a saját költségén kellett elszállítania a Szegedi Hulladékgazdálkodási cégnek. Az októberben létrehozott Zöldkommandó azonban már négy hónap alatt jelentős sikereket ért el.

Hegyeshalmi Tibor, a Szegedi Közterület-felügyelet csoportvezetője kiemelte, az első hónapban rengeteg illegális szeméttel és szemétlerakóval találkoztak a munkatársaik. Azonban a Zöldkommandó működésének köszönhetően 40 százalékkal esett vissza az illegálisan lerakott szemét mennyisége. Hegyeshalmi szerint ez a szegedi állampolgárok jogkövető magatartásának köszönhető, illetve a felvilágosító akcióknak.

A Zöldkommandó négy kiemelt helyszínt ellenőriz október óta, de a hozzájuk befutó egyre több bejelentés alapján az egész városban akad munkájuk.

Hegyeshalmi elmondta, rengeteg lakossági bejelentést kapnak a város minden részéről. A kommandó munkatársai igyekeznek minden jelzésnek utána járni, és ha kell intézkednek.

A Zöldkommandó továbbra is várja a lakossági bejelentéseket, hogy hol alakulnak ki illegális hulladéklerakók. A károkozók, feljelentés után, akár 50.000 forintos szabálysértési bírságot is kaphatnak.