Végre jól járható lesz a Kollégiumi út

Az önkormányzat a gazdasági területek közlekedési útvonalainak fejlesztésére is figyelmet fordít. Három helyszínen lesznek majd fejlesztések, amelyek értéke 5,5 milliárd forint. Az egyik Béketelepen át az ELI-hez vezető út építése. A tervezési szakasz már lezárult, hamarosan a közbeszerzési eljárás kiírására is sor került. A másik a Dorozsmai úttól északra fekvő iparterület belső úthálózatának a rekonstrukciója. Ez az ott lévő vállalkozások számára nagyon fontos beruházás. A harmadik pedig a Kollégiumi út teljes rekonstrukciója, amely a napokban már el is kezdődött.

A munkálatok teljes költség 850 millió forint, amelynek nagy részét uniós forrásból biztosítja az önkormányzat, saját forrásból pedig 50 millió forintot fordít erre a beruházásra.

A beruházás során közel két kilométeres útszakasz készül el, amelynek szélessége 8,5 méter lesz. Az út mellett kerékpársáv és járda is épül, valamint kialakítanak 5 buszmegálló is, padokkal, utasváróval, kerékpártámasszal. Sor kerül a kapcsolódó forgalomtechnika kiépítésére, az érintett közművek kiváltására, a csapadékvíz elvezetés és a közvilágítás kiépítésére és a zöldterület rendezésére is. A projekt tartalmazza még a Kollégiumi út két végénél lévő – a Fonógyári úti és a Dorozsmai úti – kereszteződések átépítését is.

Az útépítés kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzési eljárást a Strabag Kft. nyerte el, a cég már meg is kezdte a munkát. Az új út hivatalos forgalomba helyezése jövő év elejére várható majd.