Újra miénk a Liget

Tűzzsonglőrök műsorával kezdődött az újszegedi liget átadóünnepsége. A város uniós támogatások segítségével egymilliárd forintot költött a beruházásra. Két futópályát alakítottak ki, fitneszparkot és játszóteret építettek, de arra is figyeltek, hogy a város tüdejéül szolgáló terület a korábbinál is zöldebb legyen, mindezt úgy, hogy a lakossági igényeket is felmérték.

Botka László elmondta, a fejlesztés során a fák, a cserjék és a bokrok száma is gyarapodott. A polgármester emlékeztetetett arra is, hogy a fejlesztés megkezdése előtt a város vezetése megkérdezte a szegedieket, hogy milyen funkciót akarnak a Ligetbe. És ez alapján készületek el a tervek. Egy városi liget akkor hasznos és jó, hogyha minél többen használni is tudják és olyan funkciók vannak benne, ami sok szegedi család számára vonzó – tette hozzá.

Joób Márton sportbizottsági elnökként és egykori sportolóként boldog, hogy nagyon sokféle sportágnak helyet ad majd a Liget, de újszegedi képviselőként is érintett a fejlesztésben.

Joób Márton önkormányzati képviselő szerint minden szegedinek egy nagyszerű élményt tud nyújtani ez a park. Örömét fejezte ki amiatt, hogy végre van Szegednek egy olyan parkja, ahol a családok megtalálják a kikapcsolódást, mind a kicsik, mind a nagyok, a sportolni vágyók, és a játszótérre igyekvő családok is.

A megújult újszegedi liget avatóünnepsége a felnőtt futók versenyével zárult, amely a polgármester jelzésére indult el.