Szerdán kezdődik a Belvárosi Mozi felújítása

Már nincsenek helyükön a székek, a vetítővászont is leszedték, szinte teljesen kiürült a Zsigmond Vilmos terem. A dolgozók folyamatosan pakolnak, hisz szerdán már a kivitelezőé a terem és elkezdődik a több mint 100 éves épület felújítása.

A vetítőgép is raktárba kerül, mint ahogyan az összes bútor és a többi berendezés is. A Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont ma írta alá a szerződést a Dél-Konstrukt Zrt-vel, kedden reggel 9-kor adják át a munkaterületet az összesen 620 millió forintos beruházás kivitelezőjének.

Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. ügyvezető igazgatója elmondta, teljesen megújul majd az épület. A külseje eredeti formájában marad meg, viszont belül teljesen korszerű lesz. A Zsigmond Vilmos terem teljesen megújul, székek, mozivászon, vetítőgép új lesz, illetve mozgássérülteknek számára liftet építenek be.

Az eredeti tervek szerint a mozi felújításának elején a Csőke teremben egy ideig tovább folyt volna a vetítés. Most azonban kiderült, ez technikai okok miatt egyelőre nem lehetséges, mivel a teremnek nem külön van a fűtése, így egy hónapig itt is leáll a vetítés, és a teljes területet átadják a kivitelezőnek.

A korábban vásárolt, a Csőke terembe meghirdetett előadásokra szóló jegyeket február 19-től a Délvidék Házban becseréli vagy visszaváltja mozi. Az épület teljes renoválására és a modernizálásra 7 hónap áll a kivitelező rendelkezésére.