Szegeden vannak az új Mercedes buszok

Munkába álltak az új Mercedes buszok Szegeden, az utazóközönség hétfőn délelőtt ismerkedhetett meg az új járművekkel. Az első járatokat a Tápéra, Dorozsmára és Szőregre utazók vehették birtokba.

A busztársaság 24 járművet szerzett be, ezek mind újak, korszerűek, klímával és modern elektronikus utastájékoztatóval felszereltek.

Nagy Sándor alpolgármester elmondta az új buszok 104 személyesek, nagyobbak mint az eddigiek. Ezzel a fejlesztéssel a busztársaság szegedi flottájának átlagéletkora hét év alá csökken és a 85 járműből már 77 alacsonypadlós. 48-on pedig klímaberendezés is van.

A kor követelményeinek megfelelően az új járműveken is igénybe lehet venni azokat a kényelmi szolgáltatásokat, amelyeket az önkormányzat vezetett be a helyi közlekedési eszközökön, azaz ingyenes wi-fi van a buszokon és felszerelték az országban egyedülálló jegyárusító automatákkal is, amelyekkel a járművön meg lehet vásárolni érintőbankkártyával a jegyet vagy a 24-72 órás jegyet.

A járműveken nagyméretű kijelzők és hangosbemondó segíti az utasok tájékozódását. A környezetvédelemre is odafigyeltek a tervezők: a lassítás közben keletkező mozgási energiát elektromos árammá átalakító egységeket is beépítettek a buszokba.