Ne számítsanak a jelzőlámpákra az Anna-kútnál a hétvégén

Egy szakkivitelezővel kötött szerződést tavaly az önkormányzat egyes közlekedésbiztonsági felújításokra. Több jelzőlámpás csomópontban már kicserélték a hagyományos izzókat ledekre a jelzőlámpákban és forgalomirányító berendezéseket is cseréltek már a városban. Péntektől vasárnapig az Anna-kúti csomópontban dolgoznak.

März János, a munkát végző SIGNALTERV Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a most lecserélni kívánt berendezés már 25 éves és jól működött eddig, azonban megérett, hogy új kerüljön a helyre. Az új berendezés korszerűbb, és nagyobb üzembiztonságú.

A munkálatok idején, azaz vasárnap estig a csomópontban nem működnek majd a jelzőlámpák. Az ezeket irányító, több millió forintos vezérlőkészülék cseréje után ugyanis annak működését alaposan le kell tesztelni, ebben az SZKT munkatársai is részt vesznek majd.

März János kiemelte, nemcsak Szegeden, de az egész országban az Anna-kúti a legbonyolultabb csomópont, mivel az autók mellett jelentős a villamos, a busz és trolibuszforgalom is. És vannak a gyalogosok számára nyomógombos vezérlők is. A hétvégén az egész vezérlőberendezést leszerelik, kikábelezik, majd visszakábelezik, felszerelik és végül üzembe helyezik.

A szakemberek a türelem mellett azt kérik, hogy akik tudják, lehetőleg kerüljék el a hétvégén az Anna-kúti csomópontot. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor pedig fokozott figyelemmel közlekedjenek.