Idősek klubja épül Móravárosban

Botka László polgármester és a kivitelező cég képviselője közösen tették le az alapkövét annak az új idősek nappali ellátását biztosító épületnek, amelyet hat hónap alatt építenek meg a tervek szerint. A polgármester hangsúlyozta; rendelőket, iskolákat, óvodákat és bölcsődéket újít fel az önkormányzat, de nem maradhat ki a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás keretében működtetett szociális intézményháló sem.

A polgármester elmondta, a Szeged számára megítélt uniós támogatásból 700 millió forintot a szociális intézményeink és elsősorban az idősellátást szolgáló szociális intézmények felújítására fordít majd az önkormányzat az elkövetkező időszakban. Ezt a város saját forrásból 300 millió forinttal egészíti majd ki – tette hozzá.

A móravárosi idősek klubjának kivitelezésre kiírt pályázatot egy szegedi cég nyerte el, akik rövid határidővel vállalták a zöldmezős beruházás megvalósítását.

Az új épületben az idősek nappali ellátása zajlik majd, a XXI. századi elvárásoknak megfelelően kialakított terekben. Az új épületben reggel 8 és délután 4 között várják az időseket, különféle programokkal, beszélgetéssekkel, klubfoglalkozásokkal, illetve biztosítva lesz a rászoruló étkeztetése is

A Kaszás utcai új épület átadásáig a körzet időseit a Vám téri régi épületben fogadják. Az átköltözés után az elavult ingatlan további sorsáról a közgyűlés dönthet majd.