Átadták a megújult Tabán iskolát

Péntek délután a hagyományos Tabán Est keretében adták át a felújított intézményt. Az iskola igazgatója, Flachné Vidéki Katalin elmondta a több mint 500 tanulónak és az 50 pedagógusnak nehéz volt a felújítás fél éve, de mindenképpen megérte, hisz gyönyörű lett az intzémény.

Botka László polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat számára kiemelkedően fontos, hogy jó körülményeket biztosítson az oktató-nevelő munkához. Ezért is fordít közel 3 milliárd forintot 6 intézmény korszerűsítésére. A Tabán iskola felújítása több mint 400 millió forintba került, amelyből 117 milli forint volt a saját erő, és több mint 300 millió forint az uniós támogatás.

A beruházás keretében elkészült az épület homlokzatának és tetejének a hőszigetelése, megújult a fűtési és az elektromos rendszer, kicserélték az összes külső nyílászárót, valamint akadálymentesítették az épületet. 54 napelem is került az épületre, ezzel is javítva az energiafelhasználás hatékonyságát.

Az iskolafelújítási program folytatódik, a tervek szerint augusztusban elkezdődik a Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor telephelyének, valamint a Vörösmarty Általános Iskolának a korszerűsítése.