234 bérlakás elektromos hálózata újul meg a Kereszttöltés utcában

Összesen 7 napirendi pontot tárgyaltak meg a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság tagjai szerda reggeli ülésükön. Többek között döntöttek a választókörzeti keretek felhasználásáról. A pénzekből a képviselők rendezvényeket és intézményeket támogatnak, kátyúznak, utakat javítanak.

Folyamatban van a Kereszttöltés utca 29. alatt lévő, önkormányzati tulajdonú épület felújítása, ahol 234 bérlakás található. A tervek szerint a lakások belső hálózatának felújítása mellett a teljes épület elektromos hálózatát is korszerűsítik. Az IKV emellett kezdeményezte az épület közösségi tereinek fal- és padlóburkolatának felújítását is. A munkával kapcsolatos közbeszerzési eljárás folyamatban van. Azonban a beérkezett legkedvezőbb ajánlat is közel 5 millió forinttal haladta meg az előirányzott költségvetési keretet, így szükségessé vált plusz forrás biztosítása, amelyet a bizottság jóváhagyott.

Elfogadták a képviselők, hogy az IKV Zrt. 10 önkormányzati tulajdonú bérlakásra írjon ki pályázatot. A belvárosi ingatlanok felújításra szorulnak, és piaci áron kívánják bérbe adni azokat.