Varázsolj otthonodba új hangulatot sarokkanapéval!

A belső tér tökéletes kihasználása érdekében a sarokkanapé választása az egyik legjobb megoldás. A mömax sarokgarnitúra kínálatában érdemes körülnézni, itt minden igényt kielégítő modellek megtalálhatók. A helyiség belső területét figyelembe véve többféle variáció közül választhatunk. A nagyobb tér berendezéséhez az U-alakú sarokkanapé kiváló választás, míg a kisebb szobabelsőhöz is találunk megfelelő kivitelt.
 
Stílust, kényelmet és teret kínál az egész család és a meghívott vendégek számára is egy jól kiválasztott kanapé. Nem egyszerű a választékból a legmegfelelőbb megoldást megtalálni, de összefoglaló írásunk segítségével talán nagyobb rálátásod lesz a döntés előkészítésére.
 
A méret a legfontosabb
 
Az elsődleges szempont, amit a sarokkanapé kiválasztásakor figyelembe kell vennünk, a méret. Előfordulhat, hogy első látásra beleszerettél egy csodás és hatalmas kanapéba, de amikor az otthonodba szállítják, rájössz, hogy túl ormótlan, rengeteg helyet foglal el, nem praktikus az elhelyezése.
 
Mielőtt beleugranál egy meggondolatlan vásárlásba, mérd fel a lehetőségeidet. A sarokkanapé elhelyezésekor tervezz előre. Amellett, hogy az ülőhely szélességét és hosszúságát felméred, a dívány mélységét se hagyd figyelmen kívül. Érdemes egy maszkolószalag segítségével előre bejelölni a lakásban az ülőalkalmatosság által használt területet, így már jó előre magad előtt láthatod az általa elfoglalt tér nagyságát. Lehet az L- vagy U-alakú forma a kedvenced, de dönthetsz az ívelt megoldás mellett is.
 
Jobbos vagy balos kivitel?
 
Az L-alakú kanapék esetében választhatunk jobb vagy bal oldali kivitelezésűek közül. Jobbosnak nevezzük azt a modellt, ahol az L-alak rövidebb szára jobb oldalon helyezkedik el, míg a balos kanapénál ez a rész bal oldalra kerül. A választásnál erre nagyon ügyeljünk, mert kellemetlen percek elé nézünk, ha a rossz irányba kinyúló változatot vásároljuk meg. A bejárati ajtó, a balkon üvegezése vagy a radiátor eltakarása, mind olyan probléma lehet, mely akadályt képez a mindennapi használatban.
 
Praktikus modularitás
 
Megfontolandó, hogy moduláris sarokkanapét válasszunk, hiszen ezek a modellek könnyen bővíthetőek, illetve kisebbé is varázsolhatóak néhány mozdulattal. Ez akkor lehet praktikus, ha költözéskor már meglévő bútorunknak más méretű helyet kell keresnünk, így a bővítéssel nagyobb térben is jól funkcionál majd az ülőhely. Kisebb területen pedig szét tudjuk szedni több darabra a kanapét.
 
A legtöbb sarokkanapé háttámlája fix, komfortosabbá tehetjük az ülőhelyet a vastag szivacsos, puha párnákkal. A legtöbb modell ezekkel alapból kiegészül, de további párnák használatával az ülőmélységet is tudjuk szabályozni.