Néhány hasznos tipp lakásfelújítóknak

1. Fontos a tervezés
 

Még mielőtt nekiállnak a mesteremberek a konyha, a fürdőszoba vagy a nappali szétverésének, alaposan gondold át, mit szeretnél pontosan: milyen legyen a végeredmény? Keress fel olyan oldalakat, ahol remek ötleteket kaphatsz az új dizájn kialakításához, hiszen mindig vannak újdonságok a lakberendezésben.

 

Remekül mutatnak például egy modern, tágas szobában a Kerma Design nappali falpaneljei, de az oldalon a konyhához, az előszobához és a fürdőszobához is találsz nagyszerű díszítőelemeket.

 

Lehet, hogy ennek hatására úgy gondolod majd, hogy teljesen más stílust alakítasz ki, mint ahogy eredetileg tervezted. Az oldal galériájában nagyon jó képeket is találsz olyan helyiségekről, ahol már falpanelek borítják a felületet: egyszerűen felhasználhatod ezeket ötletszerzéshez. Nézz szét a kínálatban, és gondold át, hogy a te lakásod esetében hol mutatna jól egy modernül kialakított, egyedi falfelület.

 

A falpanellel a lakás energiahatékonyságát is növelheted, ugyanis ezek a darabok jól is szigetelnek. Kanapék, ágyak mellé, mögé érdemes feltenni egy-két dizájnos mintát.

 

2. Készülj fel minden eshetőségre

 

A tervezés után jöhet a kivitelezés: jobb, ha előre felkészülsz testileg-lelkileg minden lehetséges akadályra. Érdemes meghallgatni olyanokat, akik már túl vannak egy hasonló procedúrán, de az is jó ötlet, ha utánaolvasol a neten, milyen szabályozások vannak érvényben.

 

A hivatalos dolgokkal, engedélyeztetésekkel kapcsolatban jó esetben maguk a mesteremberek is tudnak tájékoztatást adni, így őket is célszerű átgondoltan kiválasztani. Egyezzetek meg a határidőkben, legyen egy pontos munkaterv, hogy tudd, mikor pakolhatsz majd vissza. Szinte törvényszerű a csúszás, de ha elég erélyes és határozott vagy, akkor mindenki tudja tartani az ütemtervet.

 

Ha csak kisebb átalakításon gondolkodsz, akkor igen sok hercehurcától megkímélheted magad. Ezért is jó ötlet a falpanel, mert ezt egyedül – illetve a család vagy a barátok segítségével – is fel tudod tenni a falra, és a szükséges eszközöket is beszerezheted a Kerma Design oldalán.

 

3. A takarításra is szánj időt

 

Nem elég a kivitelezés előtt mindent elpakolni, gondolj arra is, hogy az egyes fázisok után nagyobb takarítás is kell majd. Ha fúrtok-faragtok, netán festésre is sor kerül, akkor bizony a rendrakás hosszabb időbe is telhet.

 

Ne ess azonban kétségbe, hanem tudatosítsd magadban, hogy előbb-utóbb véget ér a felújítás, és te végre birtokba veheted a megálmodott konyhát, fürdőszobát, nappalit.

 

Ha a tervezés során figyelembe vetted azt is, hogy a kész helyiség ne csak esztétikus, hanem komfortos is legyen, akkor bizonyára hosszú időn át nem kell majd újra nekiveselkedni egy felújításnak.