Mire érdemes figyelni az eljegyzési gyűrű választása során?

Először is gratulálunk elhatározásodhoz. Ugyanakkor komoly feladat előtt állsz, hiszen egy olyan ékszert kell kiválasztanod, mely egy életre szól. Nem egyszerű, de nem is nehéz, ha tudod, hogy mit keresel. Ha tanácstalan vagy, akkor olvass tovább, segítünk eligazodni a Chimera Ékszer eljegyzési gyűrű rengetegében.

 

Sarkalatos kérdés: a méret kiválasztása

 

Ahogy ruhát vásárolni nehéz anélkül, hogy tudnánk a pontos méretet, úgy a megfelelő gyűrű kiválasztása is nehézségekbe ütközik a pontos méret ismeretének hiányában. Ha a szíved választottja rendszeresen hord gyűrűket, akkor nagyon szerencsés helyzetben vagy, hiszen csak el kell csenned az egyiket és már meg is oldódik a probléma.

 

Nehezebb a dolgod, ha a hölgy egyáltalán nem hord ékszereket, mivel ekkor becsléssel kell választani. A szakemberek ebben is tudnak segíteni. Ha olyan gyűrűt választasz, melynek mérete változtatható, akkor nem kell aggódnod, hogy nem jól döntesz, mert a lánykérést követően az ékszerüzletben hamar orvosolják a problémát.

 

Mennyi az annyi?

 

Mielőtt még belevetnéd magad a keresgélésbe, nem árt, ha úgy állsz neki a kínálat átnézésének, vagy úgy léped át az ékszerüzlet küszöbét, hogy van egy költségkereted. Ugyanis könnyen előfordulhat, hogy egy olyan gyűrű tetszik meg, melyet nem engedhetsz meg magadnak, ez pedig hamar lelombozhat. Éppen ezért gondold át, hogy mi az az összeg, ami fölé semmiképp nem akarsz menni.

 

Milyen drágakő legyen a gyűrűben?

 

Kis túlzással attól eljegyzési gyűrű az eljegyzési gyűrű, hogy van benne egy ragyogó drágakő. A jolly joker, amit a férfiak többsége választ, az egyértelműen a gyémánt. Márpedig, ahogy Marilyn Monroe is elénekelte, a gyémánt a nők legjobb barátja, így ezzel biztosan nem nyúlsz mellé.

 

Ha szűk pénzügyi kerettel rendelkezel, vagy a leendő menyasszony szereti a színes drágaköveket, akkor a zafír, rubint és a smaragd is jó választásnak bizonyulhat.

 

Az ékszer stílusa

 

Nem csak a megfelelő méret megtalálása, hanem a stílus kiválasztása is nehéz feladat. Viszont kiváló támpontot jelent kedvesed öltözködési stílusa, a hétköznapok során hordott kiegészítők szemrevételezése. Ennek alapján könnyű megállapítani, hogy a klasszikus vagy a modern darabok közül érdemes-e válogatni.

 

Elejtett utalások

 

Nagyon sok nő elejt apró utalásokat, hogy minek örülne, ha egy napon sor kerülne a lánykérésre. Az a férfi, aki odafigyel szerelmére, hatalmas segítséget kaphat egy-egy elejtett megjegyzésből.

 

Az igenig vezető út gyakran rögös, azonban a fentebb említett szempontokat szem előtt tartva, könnyen megtalálhatod a tökéletes ékszert, mely megnyithatja az utat életetek új fejezete előtt.