Minden, amit a VPS csomagokról tudni kell

A virtuális szerver bérlése jó választás lehet ilyen helyzetekben. A VPS-ért fizetendő díj ugyanis jóval kedvezőbb, mint amennyiért egy fizikai szervert lehet bérelni. A VPS ráadásul remekül skálázható, és egy újraindítással könnyedén bővíteni lehet a CPU-t vagy a memóriát.

 

Ha tehát nagy látogatottságú oldalad van, és szeretnéd a látogatóidat gyorsan kiszolgálni, akkor érdemes szétnézned az AB Plusz VPS csomagjai között. 

 

Mit tartalmaz egy VPS csomag?

 

Mint minden VPS szolgáltatónál, az AB Plusznál is számos opció közül lehet választani. Nézzük, hogy mit tartalmaz egy alapcsomag, és aztán később rá fogunk térni a csomagok közötti különbségekre is.

 

A legkisebb VPS csomag 256 MB RAM-ot és 10 GB HDD tárhelyet tartalmaz. A csomag magában foglal továbbá egy darab vCPU-t, egy fix IP címet és Root SSH hozzáférést. A Vmware hypervisor az egyik legjobb és legstabilabb a világon, ennek segítségével futtathatsz Windows operációs rendszert is.

 

A VPS csomagok fő előnyei

 

Minden VPS csomaghoz dedikált erőforrásokat biztosít az AB Plusz. Ez szavatolja, hogy soha nem érhet csalódás. A cég kizárólag márkás Dell szervereket használ a létező leggyorsabb SSD meghajtókkal, ezek garantálják az oldalak gyors betöltését.

 

Valóban felkészült, segítőkész ügyfélszolgálattal rendelkeznek. Technikai supportjuk az egyik legjobb a piacon, ami annak köszönhető, hogy olyan emberek alkotják, akik már több évtizede dolgoznak a szakmában. Nincs olyan helyzet, amire ne tudnák, mi a megoldás.

 

A biztonságról igény esetén napi mentésekkel gondoskodnak, ezenfelül tartalék szerverekkel is rendelkeznek. Így a VPS a lehető legbiztonságosabb módon használható. A stabil hálózati kapcsolatról közvetlen BIX kapcsolattal, továbbá folyamatos monitorozással gondoskodnak.

 

A VPS csomagok közötti különbségekről

 

Azt már ismertettük, hogy mi a közös az AB Plusznál kapható VPS csomagokban, most térjünk rá a különbségekre! Két alapvető paraméterben különböznek egymástól alapvetően a kisebb és nagyobb csomagok. Az egyik a RAM, a másik pedig a tárhely mérete. A legkisebb csomag esetén, ahogy már említettük, 256 MB RAM-mal kalkulálhatsz, a legnagyobb esetén pedig 4 GB-tal. Ez meglehetősen komoly különbség, ez természetesen a díjszabás tekintetében is megmutatkozik. Az alap tárhelycsomagok 10 GB HDD-tól egészen 60 GB SSD tárhelyig mozognak.

 

Érdemes azt a csomagot kiválasztani, amit várhatóan ki fogsz tudni használni. A túl kis csomag hátrányait nem kell különösebben ecsetelni, de felesleges volna több pénzt kiadni olyasvalamiért, amit ki sem tudsz használni. Jó hír, hogy felár ellenében kérhető bármelyik csomaghoz további tárhely, RAM, vCPU vagy akár egy extra IPv4 ip cím is.