Miért olyan népszerű napjainkban a falpanel? Íme 3 konkrét ötlet a hasznosítására

Nincs többé gyakori szobafestés!

 

“Három kutyussal és két cicával élek együtt, ők az én családom. Alapvetően jól viselkednek, de azért néha beléjük bújik a kisördög, és akkor viszont semmi sincs biztonságban. Az egyik macsek például előszeretettel karmolássza a falat, a kutyák pedig szeretnek nekidörgölőzni. 

 

Emiatt korábban rendszeresen javítani kellett az összekoszolódott, karomnyomos festést, de amióta felszereltem a Nívó bordázott falpaneljeit, azóta nincs ilyen probléma. Egyrészt a panelek nem olyan sérülékenyek, mint a festékréteg, könnyedén le tudom róla mosni a sáros mancs- és bundanyomokat. Másrészt ha mégis elhasználódnak, elég csak a tönkrement részeken kicserélni, nem kell újra kifesteni az egész szobát. Arról pedig már nem is beszélve, hogy egyébként mennyire jól mutat így a nappali.”

 

Térelválasztás okosan és költséghatékonyan

 

“A feleségemmel és a gyermekemmel jelenleg egy egyszobás lakásban élünk. Sajnos hármunknak elég szűkös, de pár évig még biztosan nem lesz lehetőségünk nagyobb ingatlanba költözni.

 

A gyermekünk viszont tavaly kezdte az iskolát, így most már abban a korban van, hogy szüksége lenne egy saját kis kuckóra, ahová félrevonulhat, ha úgy tartja kedve. Mivel itt külön szobát sehogy sem tudunk kialakítani neki, ezért áthidaló megoldásként falpanelekkel oldottuk meg a térelválasztást. 

 

Bár tény, hogy így sem lehet teljes értékűen kettéválasztani a helyiséget, de mégis van a lányunknak némi magánszférája, ugyanakkor kellően közel vagyunk hozzá. Ezáltal megszokja, hogy nem mindig vagyunk egy légtérben, így később sem lesz gond, ha majd az új lakásban saját szobája lesz.”

 

A trükkös hangszigetelés

 

“A társasházi élet átka: a szomszéd lakásból egyszerűen minden áthallatszik – ez különösen problémás akkor, ha a hálószoba falának túloldalán egy nagyothalló nyugdíjas néni lakik, akinél reggeltől késő estig bömböl a Muzsika TV. Márpedig nálam pont ez a helyzet. A világért sem szeretnék konfrontálódni vele emiatt, mert egyébként nagyon kedves, jókat szoktunk beszélgetni. Így hát arra jutottam, hogy nekem kell valamiképp megoldanom az áthallatszó zaj csillapítását.

 

A falpanel pedig erre a célra tökéletes megoldásnak bizonyult. Hogy miért? Nos, elsősorban azért, mert tényleg nagyon hatékony, remekül visszatartja a hangokat, így szerencsére már nem kell minden este mulatós zenére elaludnom. 

 

Másodsorban pedig nagyon dekoratív a megjelenése, sokkal szebb lett a szoba, teljesen más a hangulata, mint ezelőtt. Főleg, hogy feldíszítettem öntapadós LED-csíkokkal is, így még egy kellemes világítást is kreáltam!”