Mi az a lépés, amit sose hagyj ki festésnél?

Ha azonban csak egyetlen egy tanácsot olvasol el a festéssel kapcsolatban, akkor az az legyen, hogy az alapozást semmiképpen se hagyd ki! A Bíborfesték Üzletház alapozófestékek széles palettájával vár rád, neked csupán a megfelelő verziót kell kiválasztani. Ha pedig esetleg elbizonytalanodnál, hogy miért ne hagyd ki ezt a lépést, akkor mutatjuk is az okokat.

 

Ne egy festés kapcsán kerülj be a hírekbe!

 

Aligha lehet bosszantóbb, mint amikor időt, pénzt és energiát nem sajnálva veted bele magad a munkába, hogy aztán az első néhány ecsetvonás után szembesülj a ténnyel: a festék nem marad a falon, csúnya, foltos és még a régi réteg is jön vele. Mondanánk, hogy ilyenkor elfogadott reakció a dühöngés, de inkább szóljanak arról a hírek, hogy milyen pazar munkát végeztél amatőrként, mintsem arról, hogyan tomboltál a lépcsőházban a szomszédok szeme láttára.

 

Hogy ezt a kellemetlen helyzetet elkerüld, használj alapozófestéket, ugyanis rengeteg bosszúságtól megkímél téged ez a nulladik rétegként felvitt festék. Mutatjuk is, mennyi előnnyel jár, ha alapozót használsz!

 

Kell, hogy legyen egy stabil bázis!

 

Bármit is csinálunk, fontos, hogy stabil alapokon nyugodjék, és ez a festés esetében sincs másként.

 

Az alapozó használatával:

 

  • -Eléred azt, hogy jobban tapadjon a festék. Rendkívül bosszantó, amikor nem egyenletesen marad fenn a falon a festék, ami maga után vonja a rengeteg hibát: túl sok réteg, más színárnyalat, csúf felület lehet a munkánk “gyümölcse”.

  • -Simább és egyenletesebb felületet kaphatsz, amellyel sokkal könnyebb lesz dolgozni, így rövidebb idő alatt végzel a munkálatokkal.

  • -Optimalizálja a felület nedvszívó képességét, így jóval kevesebb festékre lesz szükséged, vagyis sokkal költséghatékonyabbá válik a festési projekted. Minél kevesebbet nyel el a fal, annál kevesebbet kell felkenned, vagyis annál olcsóbb lesz az egész mutatvány. 

 

Amint a fentiekből látható, könnyebb munkát és olcsóbb költségvetést jelent az, ha alapozót használsz a tényleges festési munkálatok előtt.

 

Festés előtt mindenképp tájékozódj!

 

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a különféle portálokon, akár híroldalakon is, számtalan hasznos információval gazdagodhatsz a festést illetően, így mindenképpen tanácsos olvasgatni, körüljárni a témát, mielőtt ecsetet ragadnál.

 

Ha megteszed ezt a nulladik lépést, valamit utána még alapozót is használsz, akkor szinte biztos lehetsz abban, hogy erőfeszítéseidet siker koronázza, és esetleg kedvet kapsz majd még további helyiségek lefestéséhez!