Hol érdemes ma Magyarországon állást keresni?

Az álláskereső portálok megkerülhetetlenek
 
Már elmúltak azok az idők, amikor a munkáltatók a saját platformjaikon kezdték el hirdetni az üres pozíciókat, vagy újság hirdetéseket kellett böngészni. A munkáltatók több, mint 90%-a vesz igénybe valamilyen álláskereső portált. Természetesen álláskereső portál és álláskereső portál között is van különbség, de van pár kiemelkedő oldal, mint amilyen például a budapestallas.hu is.
 
De egyáltalán miért olyan népszerűek ezek a platformok? 
 
A fő céljuk az, hogy a munkáltatókat összekössék a munkavállalókkal. A cégeknek ez azért is előnyös, mert nem kell kiépíteni saját csatornákat a pozíció feltöltéséhez, hiszen egy-egy népszerűbb oldalon már egy kész rendszerrel rendelkezhetnek. Természetesen az sem utolsó szempont, hogy ez egy sokkal olcsóbb formája a hirdetésnek és sokkal hatékonyabb is.
 
Az álláskeresők számára egy helyen összegyűjtve találhatóak az elérhető pozíciók. Nem kell külön-külön felkeresni az egyes vállalatokat, nem fogunk elsiklani egy-egy jó lehetőség felett, hanem minden ott van, méghozzá rendezett formában. Ha például éppen állást keresünk IT szakemberként, akkor megoldható az, hogy csak az IT területen meghirdetett munkalehetőséget lássuk.
 
Ha van egy cég, amivel már régóta szemezünk, vagy kaptunk ajánlást hozzá, esetleg jókat hallottunk róla, akkor kifejezetten az adott vállalatra is rákereshetünk, hogy lássuk, van-e üresedés. De ha minket csak kimondottan egy munkakör, pozíció érdekel, szűrhetünk arra is. Nincs olyan terület, amivel ne találkozhatnánk egy álláskereső portálon, a teljesség igénye nélkül: adminisztráció, diákmunka, fizikai, betanított munka, informatika, marketing, mezőgazdaság és pénzügy területén is találhatunk kiváló ajánlatokat.
 
Az első lépés: megtalálni az ideális álláskereső portált
 
Természetesen nincs két egyforma álláskereső portál. Például ha Budapesten keresünk munkát, akkor érdemes erre specializálódott oldalt keresni. Elkészíthetjük a saját profilunkat, a regisztrációval ugyanis rengeteg előny jár: értesítést kapunk az új pozíciókról, gyorsabban jelentkezhetünk az egyes állásokra, és a regisztrációs folyamatot csak egyszer kell végigvinni. 
 
Hogy néz ki egy álláshirdetés egy ilyen oldalon?
 
Konkrétan minden információt megtalálunk az adott pozícióról, ami ahhoz kell, hogy eldöntsük akarunk-e jelentkezni rá. Természetesen minden cégnek megvan a saját stílusa, van, aki rövidebb leírást ad meg, de találkozhatunk olyannal is, aki a feladatoktól kezdve az elvárásokon és előnyökön át a pontos fizetésig mindent megad. 
 
Nekünk nincs más dolgunk, mint elkezdeni böngészni a lehetőségeket, regisztrálni és jelentkezni!