Hogyan válasszunk gamer széket?

Mi is az a gamer szék?

 

A számítógépes játékok kedvelői évről évre egyre többen vannak. Ma már milliókat mozgatnak meg a különböző e-sportok is, melyekből világbajnokságot is rendeznek, amit rengetegen követnek a világ minden pontjáról.

 

Óriási piacról van szó, amit ki kell szolgálni. Ennek megfelelően az ehhez szükséges felszerelések is egyre profibbak. Vannak olcsóbb és persze drágább darabok is, melyek közül sok esetben a design alapján választanak. Elég, ha megnézzük a PC Aréna gamer szék kínálatát, mint látható, elég menő mindegyik, nem igaz?

 

De nem csak jól kell kinéznie, kényelmesnek is kell lennie, és természetesen egészségügyi szempontból is támogatnia kell a hosszas számítógép előtti ülést. És hogy pontosan mik alapján érdemes dönteni egyik vagy másik darab mellett? Lássuk!

 

Mi alapján válasszunk gamer széket?

 

Először is tisztázzuk, hogy miért is van szükségünk rá. Mert ergonomikus kialakításának köszönhetően nagyon kényelmes, és segít megőrizni az egészségünket azzal, hogy általa kevesebbet görnyedünk a gép előtt.

 

Ha röviden szeretnénk meghatározni, hogy milyennek kell lennie egy ilyen ülőalkalmatosságnak, akkor azt írnánk, hogy kényelmesnek. Ez lesz az elsődleges szempont, ugyanakkor nem az egyetlen! Már csak azért sem, mert ahhoz is sokat kell tudnia, hogy idáig eljussunk vele.

 

Milyen egy jó gamer szék?

 

Azt már tisztáztuk, hogy legyen kényelmes. De ez hogyan érhető el?

 

Egyrészt azzal, hogy ergonomikusan van kialakítva a háttámlája. Minőségi kárpittal rendelkezzen, minél nagyobb legyen a teherbírása a tartósság miatt, szilárd anyagból készüljön a lábcsillaga. Másrészt alkalmazkodjon a testünkhöz azáltal, hogy számos módosítási lehetőséget kínál. Legyen állítható az ülésmagasság, a háttámla dőlésszöge (akár magassága is), a karfa magassága, a deréktámasz pozíciója. Ezekkel teljesen kényelmessé, a saját igényeinkre szabottá tudjuk alakítani a széket.

 

Mennyit költsünk rá?

 

Amennyit tudunk. Nyilván meg kell határozni egy keretet, amit erre tudunk fordítani. Azonban ne feledjük el, hogy minél drágább egy gamer szék, feltehetően annál több funkcióval számolhatunk. És hát a kényelmünkről és az egészségünkről döntünk ilyenkor. Nem 1-2 napig fogjuk használni a kiválasztott darabot!

 

Mit érdemes tehát szem előtt tartani?

 

Természetesen sok mindent meg fog határozni az, hogy mekkora kerettel számolhatunk egy új gamer szék vásárlása során. Viszont próbáljunk meg semmiképp sem engedni abból, hogy kényelmes darabot keresünk. Ezt pedig a legjobban úgy érhetjük el, hogy minél több beállítási lehetősége legyen az adott terméknek.

 

Ha mindezt betartjuk, akkor már csak másodlagos, hogy szép is, amit kiválasztunk. Persze attól még sokak számára ez is fontos, ami érthető is. Csak a sorrend ne forduljon meg!