Hogyan hozzuk ki a maximumot a kompresszorunkból?

A működésben rejlenek a válaszok

 

Az Elefántszerszám.hu Webáruház minőségi kompresszor kínálatából válogatva egy dologra azonnal választ kaphatunk: ezek a szerszámgépek alapvetően azon az elven működnek, hogy sűrítik a levegőt. De miért jó ez nekünk?

 

Azért, mert a sűrített levegővel rengeteg feladatot el tudunk végezni, ráadásul sokkal egyszerűbben, könnyebben és rövidebb idő alatt, mintha más módszereket alkalmaznánk. Nézzük meg, melyek ezek!

 

Sokféle alkalmazási lehetőség

 

A kompresszor segítségével pormentesíthetjük a lefesteni kívánt felületet, például a kerítést vagy akár a falat is. Így kapunk tökéletes felszínt ahhoz, hogy valóban szép és tartós munkát végezhessünk. Ha már porról van szó, ezzel a szerszámgéppel minden olyan részt meg tudunk tisztítani, amit más eszközzel nehezen, vagy teljesen lehetetlen lenne elérni rendesen.

 

Éppen ezért gyönyörűen kitisztíthatjuk vele az autót, de akkor is nagyon hasznosnak bizonyul, amikor a medencét szeretnénk a lehető legegyszerűbben felfújni. Ugyanígy természetesen a járművek, a motorok, a biciklik vagy akár az autók kerekei is felfújhatóvá válnak ezzel a berendezéssel.

 

A legritkábban talán a dugulásoknál gondolnánk rá, pedig ennek elhárítására is alkalmas, továbbá erre az eszközre van szükségünk abban az esetben is, amikor légszerszámok működtetése a cél. Ha pedig a kertben is hasznosítanád, használd az őszi avar kupacokba gyűjtéséhez, ami szinte gyerekjáték lesz, ha van egy kompresszorod!

 

A választás szempontjai

 

A kompresszorok két fő típusa közül kell választanunk. Az egyik az olajkenéses, ami egyben a professzionálisabb változatot is jelenti. Ennek jóval nagyobb a teljesítménye és hosszabb az élettartama is. Egy műhelybe, napi szintű bevetéshez feltétlenül ezt javasolnánk.

 

Ám otthonra tökéletesen megfelel a másik fajta is, amit száraz kompresszornak neveznek. Ez is ki tudja szolgálni az igényeket, ha a ház körül felmerülő feladatokhoz szeretnénk használni.

 

Egy másik döntést is meg kell hozni

 

A működésüket tekintve is van két eltérő opció. Míg az egyik alapvetően ipari környezetbe való, s csavarkompresszorként találkozhatsz vele, a másik kifejezetten alkalmas otthonra, ezt pedig dugattyús változatnak hívják.

 

A különbség meglátszik a méretükben is, az utóbbi, hétköznapi üzemeltetésre szánt modell ugyanis jóval kisebb, kompaktabb, ráadásul a hangja is jóval kisebb, persze a teljesítményét tekintve is elmarad a másik típustól, ám abszolút ki tudja elégíteni így is a ház körüli teendők kapcsán jelentkező elvárásokat, igényeket. 

 

Válasszunk hát a kompresszorokból mindig az alkalmazás körülményei alapján, akkor elégedettek leszünk majd a beruházásunkkal és a szerszámgépünkkel is!