Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?

Milyen elemeket érdemes választani?

 

A tökéletes húsvéti dekoráció mindannyiunk számára mást jelent, egyesek a tavasz közeledtét szeretnék hangsúlyozni, míg mások egy picit játékosabb módon közelítik meg, például bohókás figurák elhelyezésével a belső és külső terekben. A Deconline.hu webáruházban csodálatos dekorelemeket találhatunk otthonunk ünnepi köntösbe öltöztetéséhez. Érdemes körülnézni a bőséges kínálatban.

 

Hogyan is kezdjünk neki a díszítésnek? Elsőként célszerű felmérni a terepet, pontosabban azt, hogy otthonunk mely területeit szeretnénk dekorálni. Számításba jöhet a bejárati ajtó, a terasz, a kert és persze azok a helyiségek, amelyekben a legtöbbet tartózkodunk. Nem maradhat ki a nappali, ahol a vendégeket fogadjuk, de természetesen a többi szobát is érdemes hasonlóképpen felturbózni, így az egész belső tér egységes és harmonikus lesz.

 

A gyönyörű húsvéti ajtódísz egyszerre több funkciót is elláthat, egyrészt “felöltözteti” a lakás leglényegesebb pontját, másrészt funkcionálhat afféle vendégköszöntőként is, hiszen elhelyezhetünk raja üdvözlő feliratot, egy-egy kedves üzenetet. Így jelezhetjük azt is, hogy készen állunk a tavasz érkezésére.

 

Milyen figurákat és kellékeket érdemes beszerezni?

 

Amikor húsvéti figurák között böngészünk, általában nyuszikák, csibék és bárányok is fellelhetők, amelyek igen közkedvelt elemei az ünnepi dekorációnak. Hasonlóképpen remek választásnak bizonyulnak a különféle virágok, kosárkák és persze a színes tojások is. 

 

Nem csupán a gyerkőcök kedvére tehetünk a kedves figurákkal és a vidám dekorelemekkel, egy kicsit előcsalhatjuk a bennünk szunnyadó gyermeket is. Feltétlenül helyezzünk el néhány állatfigurát az ünnepi asztalon, az ablakban és a teraszon. 

 

A klasszikus figurák mellett beszerezhetünk felakasztható kiegészítőket is, melyeket akár barkaágakra is feltehetünk. Tojásokat, kiscsibéket, mini kosárkákat, egyedül rajtunk áll, hogy milyen stílusú díszletet szeretnénk létrehozni. 

 

A megszokott tavaszi elemek domináljanak, vagy inkább az ünnep hangulata legyen erősebb, belecsempészve akár vallásos motívumokat is? Ennek eldöntése attól is függhet, hogy kizárólag egy igényes húsvéti dekoráció létrehozása a célunk, vagy több vendég fogadása is, esetleg a gyerekek számára tojáskeresős-kerti feladatok is tervben vannak.

 

Mutassuk meg egyéni stílusunkat, ízlésünket

 

Az ünnepek és az évszakváltás lehetőséget teremt arra, hogy otthonunkat más köntösbe öltöztessük, és ezzel megváltoztassuk az egész környezetünk hangulatát. Ennek alkalmából válasszunk olyan dekorelemeket, amelyek a saját ízlésünket, stílusunkat tükrözik, így sokkal emlékezetesebbé válhatnak a családi összejövetelek is.