Hogyan ápold a bőrt a könyöködön?

Ráadásul ezen a részen nagyon kevés zsírtermelő mirigy található, így eleve szárazabb a bőr, tehát nem csoda, ha könnyen érdessé, rücskössé válik. Ez pedig, legyünk őszinték, nem túl szép látvány, így érdemes egy kis plusz figyelmet fordítani az ápolásra.

 

Mindjárt adunk is pár remek tippet, ha pedig további, hasonlóan érdekes tartalmakra vágysz, akkor kattints a Bien.hu stílus rovatára!

 

A legfontosabb: a hidratálás!

 

A száraz bőr csak úgy szomjazik a hidratáló hatású összetevőkre. Ez elsősorban azokat a hasznos zsírokat jelenti, amik pótolják a szükséges nedvességet és helyreállítják a külső védőrétegét.

 

Válassz olyan testápolót, amit száraz vagy extra száraz bőrre ajánlanak, és ne felejtsd el minden nap használni, akár többször is. Ezek a krémek ugyan testesebbek és kicsit nehezebben szívódnak be, ugyanakkor jobban is táplálnak, így hamar megszüntetik a problémákat. Minden este és reggel kend be a könyöködet, de ha van rá lehetőség, akkor napközben is érdemes.

 

Tipp: jó ötlet a keratolitikus hatású krémek irányába nézelődnöd. Ezek ugyanis hámlasztó hatású összetevőket tartalmaznak, így nemcsak hidratálnak, hanem az elhalt hámsejteket is eltávolítják, így a bőröd szinte felfrissül.

 

Válassz természetes összetevőket!

 

Ha a normál testápolók nem válnak be, akkor próbálkozhatsz natúrkozmetikumokkal, vagy akár te is összeállíthatod a saját könyökápoló krémedet. Az interneten ehhez sokféle receptet találsz.

 

De ha a lehető legegyszerűbb, mégis hatásos megoldásra törekszel, akkor a természetes olajok, vajak is segíthetnek. A 100%-os kakaó- vagy sheavaj, a kókusz-, argán, és a mandulaolaj is kiváló natúr bőrápoló, bármelyiket kipróbálhatod.

 

Mindennapi szokások

 

Talán nem is gondoltál még rá, de a helytelen életvitel és a rossz szokások is hozzájárulnak a bőr kiszáradásához. Ehhez tartsd észben az alábbiakat:

 

  • -Ne zuhanyozz forró vízzel, csak langyossal!

  • -Igyál meg naponta 2-2,5 liter vizet!

  • -Ne vakargasd, dörzsölgesd a könyököd, ha viszket inkább kend be!

  • -Kerüld a durva szövésű ruhákat, amik irritálják a bőr, viselj puha, kellemes tapintású darabokat.

  • -Krémezz, krémezz és krémezz!

 

Végy igénybe professzionális kezelést!

 

Időnként mindenkinek jólesik egy kis kényeztetés. Ha felkeresel egy wellnessközpontot, ne csak arckezelést vagy masszázst vegyél igénybe, hanem olyat is, ami a könyök bőrét teszi rendbe. A szakembernek ugyanis remek technikái és kozmetikumai vannak arra, hogy puhává és selymessé varázsolja ezt a problémás területet.

 

Az otthoni ápolás persze ez mellett is elengedhetetlen, de néha tényleg érdemes profi szolgáltatást is igénybe venni.