Használj komfort szőnyeget, ha szeretnél egy kis melegséget a lábad alatt

Sok mindenre kell tehát odafigyelni, egyeztetni a színeket, a mintákat, ügyelni arra, hogy ne zsúfoljuk túl a lakást, de rideg kinézetet se kapjon. A padlóburkolat megtervezése sem egyszerű, hiszen minden helyiségbe olyan burkolatot kell rakni, ami praktikus és odaillő.

 

A szőnyeg elengedhetetlen!

 

A hidegburkolatok meleggé tétele érdekében érdemes beszerezni Fóliás Juci komfort szőnyegeit, amelyek mindenféle burkolat esetében bevethetők.

 

A kerámia járólapok nagyon praktikusak, hiszen tartósak, könnyen takaríthatóak, strapabíróak, ellenállnak a párának és a víznek. Ezért a vizes helyiségekben mindig azt alkalmazzuk, emellett pedig az előszobák, konyhák, ebédlők, folyosók is általában ezzel az anyaggal vannak burkolva.

 

A kerámia járólap azonban egy hideg felület, ezért azokra a részekre, ahol állni szoktunk, mindenképpen érdemes komfort szőnyeget tenni, ezzel megelőzhetjük azt, hogy fázzon a lábunk vagy felfázzunk. Különösen fontos ez akkor, ha a családban kisgyermek vagy idős ember él.

 

A fürdőszobai komfort szőnyeg

 

A fürdőszoba esetében a fürdőszoba szőnyegek használata elengedhetetlen, azonban a mosdó előtt a komfort szőnyeg a legideálisabb. Ez ugyanis melegen tartja a lábat addig, amíg megmosdunk, fogat mossunk vagy elkészítjük a hajunkat, sminkünket.

 

A parketta, a laminált padló és a vinyl

 

Ezek a padlóburkolatok nagyon mutatósak, és melegebb hatást nyújtanak, mint a járólap. Azonban ezek általában csúszósak, emellett pedig a szobákban használjuk, ahol sokat tartózkodunk.

 

A komfort szőnyeggel párosítva azonban tökéletessé tehetjük az érzést. A gyerekszobába szinte elengedhetetlen, mivel a kicsik nagyon szeretnék leülni a padlóra és ott játszani. Építenek, kisautóznak, babaházzal játszanak. Ha egy ilyen szőnyeget teszel le, akkor biztos lehetsz abban, hogy meleg és puha felületet biztosítasz a kicsi számára.

 

Az allergiásoknak is tökéletes választás

 

Aki porallergiában szenved, annak nem ajánlott padlószőnyeget vásárolni, ez ugyanis nehezen tisztítható. Ebben az esetben a vinyl vagy a laminált az ideális megoldás, amit könnyű tisztítani, nem ül bele a por, egyszerűen, akár naponta többször is felmosható.

 

Erre azonban célszerű komfort szőnyeget rakni éppen azért, hogy ne fázzon meg a láb. Ez a szőnyeg nagyon könnyen takarítható, ezért az allergiások számára is tökéletes megoldás.

 

Háziállatok esetében könnyen előfordulhatnak balesetek

 

A padlószőnyeg és a nagy méretű középszőnyeg háziállatok esetében nem célszerű. Ezek tisztítása ugyanis nehézkes és drága, ha pedig véletlenül baleset történik, például bepisil a kutyus, akkor ezt a foltot mindenképpen el kell tüntetni.

 

A komfort szőnyeget ilyenkor gyorsan felcsavarhatjuk és amikor az időnk engedi akkor kitakaríthatjuk, így használata rendkívül praktikus.