Hallottál már a LED fényterápia bőrmegújító hatásáról?

A ráncok kisimulhatnak, az öregségi foltok eltűnhetnek olyan orvos-kozmetikai kezelésekkel, mint például az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító és bőrmegújító eljárásai. Ilyen beavatkozás többek között a LED fényterápia, mely számtalan bőrprobléma kezelésére alkalmas. Hogy pontosan milyen elven működik az eljárás, és milyen lehetőségeket kínál a bőr öregedés gátlásában, erről olvashatsz cikkünkben.

 

A LED fényterápia hatása

 

Bőrünk egy idő után elveszti rugalmasságát és vízmegtartó képességét, ezáltal pedig megjelennek a ráncok. Minőségének javítására a helyileg alkalmazott krémek időleges megoldást kínálnak, azonban ezek használatával nem jutunk a bőr mélyebb rétegeihez, így nem lesz hosszú távú az eredmény sem.

 

A LED fényterápia ezzel ellentétben a legmélyebb bőrrétegekben fejti ki hatását, aminek oka, hogy bőrünk fotoszenzitív, így a különböző hullámhosszú fényterápiára pozitívan reagál. A kollagén és elasztin termelése fokozódik, felgyorsul az anyagcsere és a sejtek is regenerálódnak. A NASA fejlesztette ki a technológiát, méghozzá az űrhajósok sebgyógyulásának felgyorsítására, így invazív kezelések utáni regenerációra is kiválóan alkalmas a beavatkozás.

 

Hatásos az otthoni fényterápia?

 

Már otthoni használatra is vásárolhatunk LED fényterápiás készülékeket, maszkokat, melyek biztonságosan alkalmazhatóak, azonban nem elég hatékonyak. Ugyanis ezekben az eszközökben a LED izzók energialeadása jóval kisebb, mint a profi készülékek teljesítménye.

 

Érdemes azt az összeget, amelyet egy otthoni eszköz megvásárlására költenél, inkább egy minőségi berendezést használó profi kezeléscsomag igénybevételére használni. Az erős LED fényeket használó gépek hatékonysága jóval nagyobb, így kevesebb idő alatt sokkal jobb eredmények érhetőek el, mint az otthoni kezelésekkel.

 

A legmodernebb eszköz

 

A LED technológia egyik legnagyobb újításaként tartják számon a Flex MD készüléket, mely jelenleg a legjobb a piacon. Az eszköz különlegessége, hogy egy kezelésen belül képes három hullámhosszt kibocsátani, melyek így együttesen fejtik ki hatásukat. 

 

Mint a legtöbb orvos-kozmetikai kezelésnél, ennél a beavatkozásnál is tökéletesen személyre szabható az eljárás, így biztosítva, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Egy kezelés sokkal gyorsabb, mint egyéb LED-es eljárások, és hatékonyságában is jóval erősebb.

 

Használatával a sejtek megfiatalodnak és az öregedés jelei - mint a ráncok, megereszkedett bőr - eltüntethetőek. Akkor is hatásos lehet a Flex MD készülék alkalmazása, ha a sebgyógyulást szeretnénk felgyorsítani, pattanásokat tüntetnénk el, de az izom és izületi fájdalmak enyhítésére is alkalmas. Nemcsak önmagában alkalmazható az eljárás, hanem más bőrmegújító kezelésekkel közösen, így a regenerációs idő is lerövidül.