Fejezze ki egyéniségét egy cruiser bringával!

A KerékpárWebshopban kapható cruiser bringák ugyanis stílusosak, és magukra vonzzák a tekinteteket.

 

A cruiser bicajok története

 

Annak idején még egy bizonyos német-amerikai úriember, Ignaz Schwinn finomhangolta az akkoriban kapható biciklit cruiserré. Az általa 1895-ben alapított Schwinn Bicycle Company számára nem jött jól az akkori gazdasági világválság. Érthető módon inkább élelmet és ruhát vettek a pénzükből az emberek, ezért Schwinn bevezetett néhány változtatást.

 

A megszokotthoz képest vastagabb gumikat áramvonalas acélvázra szerelte. Az általa megálmodott B-10E éppen úgy nézett ki, mint egy motorkerékpár. A bicajuk megjelenésével lehetett kompenzálni azokat, akik motorbiciklire vágytak, de anyagi lehetőségeik nem tették lehetővé, hogy szert tegyenek egyre.

 

Az áttörést az Aero néven ismertté vált drótszamár hozta meg. Ez már hasonlóan nézett ki, mint a manapság kapható cruiser bringák: íves vázzal rendelkezett, kényelmes volt ülni rajta, fényszórói pedig elemmel működtek.

 

Jó vétel volt a cruiser elődje, de a mai cruiser is az

 

A cruiser elődjének nevezhető kerékpár jó vételnek számított. Nagyon masszív konstrukció volt, így amelyiket az apa hajtotta, az később a fiáé lett. A piacon a tartósságával vált népszerűvé ez a biciklitípus, és abban a mai verziók sem térnek el, hogy a napjainkban megvásárolható cruiser bringák is időtállók.

 

A cruiser bicajok tulajdonságairól

 

Egy mai modern kerékpárhoz képest egy cruiser cangával könnyű feltűnést kelteni. Még az egyszerűbb változatokat is igen gyakran alaposan szemügyre veszik a járókelők, hiszen nosztalgikusak, ugyanakkor nem lehet rájuk azt mondani, hogy ne volnának trendik.

 

A cruiser kerékpárok ugyanakkor rendkívül kényelmesek, köszönhetően a vastagon párnázott ülésnek. Könnyű őket egyenes háttartással tekerni, így megelőzhető mind a derék-, mind pedig a térdfájdalom későbbi kialakulása. A széles kormány ugyancsak dob a komfortérzeten.

 

Ezek a típusú biciklik általában egysebességesek. Aki hegyvidéken él, annak érdemes tehát alaposan átgondolnia, hogy valóban ez a változat a legmegfelelőbb-e a számára. Ugyanakkor sík terepeken, átlagos városi körülmények között kifejezetten jó érzés egy ilyen drótszamárral gurulni az aszfalton.

 

Férfiak és nők számára is készülnek cruiser biciklik

 

Bár sokak szerint a cruiser kerékpárok férfiasak, egyaránt gyártanak férfiak és nők számára is modelleket. Tény, hogy például a Blackwood férfi cruiser inkább a régi idők gentlemanjeit idézi meg, köszönhetően az egyedi acélváznak és a nagy kerekeknek.

 

Akadnak azonban fehér, bordó vagy éppen ciklámen színben pompázó, agyváltós női cruiser bicajok is, amik nemcsak színükből, hanem formájukból adódóan is ideálisak a szebbik nem képviselői számára.