Ezért jó megoldás a szállítmányozó cégek számára a faktoring

A hagyományos finanszírozási megoldás, a bankhitel felvétele hosszú távon nem képes orvosolni a pénzügyi problémákat, hiszen extra költségeket eredményez, és hosszú évekre elkötelezi a céget. A faktorálás ellenben egyszerűbb, gyorsabb és rugalmasabb finanszírozást jelent előre meghatározott költségekkel, ráadásul hosszú távú üzleti kapcsolatot tesz lehetővé a partnerek között. Hogyan profitálhatnak a faktoring ügylet által a szállítmányozók? Milyen előnyöket kínál számukra?

 

A faktoring kedvező finanszírozást jelent

 

A számlakövetelések adásvétele, vagyis a faktoring a vállalatfinanszírozás innovatív és rugalmas megoldása, ugyanis a banki hitelezésnél kedvezőbb feltételeket kínál. Próbáld ki a FlexiBill digitális faktoringot, győződj meg az előnyeiről, amennyiben a halasztott fizetések miatt a Te céged is likviditási nehézségekkel küszködik. 

 

Az ügylet óriási előnye, hogy saját tőkével történik a finanszírozás, hiszen az aktív számlák ellenértékét előlegezi meg az eladó számára a faktor, így nem kell 30-90 napot várni rá, ezáltal a mindennapi működési költségek, adók, járulékok, munkabérek, lízing és bérleti díjak késedelem nélkül fizethetők. Nem jelent extra költséget, hiszen a faktoring ügylet költségei a bevételből kerülnek levonásra. 

 

A halasztott és késve fizetések következményei

 

A logisztikai iparágban is megszokott a halasztott fizetési rendszer alkalmazása, ami számtalan, akár komoly árbevétellel rendelkező szállítmányozót állít nehézségek elé, ugyanis a késve fizetések miatt dönteniük kell, hogy a működést vagy a növekedést finanszírozzák-e, illetve súlyos esetben, tartós fizetésképtelenség esetén akár le is húzhatják a rolót. 

 

A versenyelőny megtartása érdekében a vállalkozások sokszor kényszerülnek arra, hogy számukra előnytelen feltételekkel kössenek üzletet, illetve a jó és régóta fennálló üzleti kapcsolatra hivatkozva rendszeresen késedelmes fizetésekkel szembesüljenek. A likviditási nehézségek megoldására külső forrásokat kell bevonniuk, ami hitel esetén többletterheket jelent, illetve hitelképtelenség esetén nem járható út.

 

Faktorálás a megoldás

 

Szállítmányozó cégek esetén az üzemanyagot, a járművek lízingdíjait, a sofőrök munkabérét, az autópálya-használatot hónapról hónapra fizetni kell, különben nem tudja teljesíteni a kötelezettségeit. Súlyos döntést kell hozni, hiszen a vállalkozás működése kerül veszélybe. 

 

A faktoring igénybevételével ez a helyzet hitel felvétele nélkül is elkerülhető, hiszen saját pénz használatával biztosítja a likvid tőkét, akár 24 órán belül, továbbá csökkenti az adminisztrációs terheket.

 

Faktorálással megalapozható a szállítmányozó cég stabil és biztonságos működése kiszámíthatatlan piaci környezetben is.