Eljegyzési gyűrűt, de mennyiért?

Régi módi

 

A XX. század közepén egy eljegyzési gyűrűkkel foglalkozó vállalat nagy port kavart azzal, hogy egy életre beleégette az emberek agyába, hogy egy szépséges eljegyzési gyűrűre minimum 2 havi fizetésnek megfelelő pénzt kell költeni. Ez alatt elméletileg nem lehet igazán jó minőséget találni, de szerencsére ez mára igencsak a feledés jótékony homályába merült. 

 

Mivel az eljegyzési gyűrű egy életen át elkíséri a menyasszonyt, így a vőlegények előszeretettel szánnak rá nagyobb összeget. Ez persze teljesen egyéni, hiszen ki mit engedhet meg magának. Ma már több százezer forint alatt is találni csodaszép eljegyzési gyűrűket, amikkel bárki megörvendeztetheti a párját. 

 

Az indulás és a választás

 

Sosem egyszerű elindulni az eljegyzési gyűrű kiválasztása felé, hiszen nem elég, hogy a külcsín roppant fontos, de nem árt, hogy a saját anyagi helyzetünkből fakadóan egy keretet is szabjunk a vásárlásnak. Ezzel nagyban megkönnyítjük az ékszerész dolgát, mivel így tudja, hogy milyen tartományban lévő ékszereket mutogasson. Arról nem is beszélve, hogy így megelőzhetjük a túlköltekezést. 

 

Gyémánt gyűrű esetében nagyon oda kell figyelni, hogy bár az alap gyűrű ára, ha megfelelő, arra rá kell számolni a belekerülő gyémánt költségét is, ami jócskán hozzájárul ahhoz, hogy nem lesz olcsó mulatság. Ennek köszönhetően a végső ár sosem lesz annyi, mint az alap karika költsége. Persze korántsem mindegy, hogy hol nézelődünk, hiszen rengeteg tényező bonyolítja a vásárlást és növelheti az árakat. Az Ékszerpalota oldalán szerencsére nincsenek rejtett költségek, így bátran lehet böngészni az ajánlatok között. 

 

Persze a legtöbb férfi ilyenkor hajlamos felcsapni gavallérnak, azaz “pénz nem számít” alapon megvenni az első szépséges gyűrűt, ami az útjába kerül, nem törődve a költségekkel. Ez bár nagyon szép gesztus, mégsem biztos, hogy a későbbiekben minden menyasszony díjazni fogja. 

 

Az eljegyzési gyűrűbe kerülő gyémánt értéke nagyban függ annak az úgynevezett 4C besorolásától, így a végső árat csak a helyszíneken lehet megtudni, hogy végül melyik gyémánt illeszkedik tökéletesen a gyűrűbe.

 

Ha már van konkrét elképzelésed, de még a mai napig nem kezdtél neki az eljegyzési gyűrűk nézegetésének, akkor reméljük, hogy cikkünk hatására sokkal magabiztosabban indulsz útnak. Egy utolsó tipp azoknak, akik hajlamosak a nyakukba venni a várost nézelődés címén. Érdemes először a neten nézelődni és megtalálni a megfelelő árnyalatokat és elrendezéseket. Ezután pedig már gyerekjáték lesz a gyűrűvásárlás.