Egy kis kényeztetés mindenkinek jár!

Persze a nagy kérdés továbbra is az, hogy kinek mit jelent az öröm és a boldogság. Akad, akinek egy isteni vacsorát, másnak a családdal töltött időt vagy épp egy kis olvasást, netalántán egy kis adrenalinlöketet vagy egy kis wellnessezést. Sőt, még az önkielégítés sem maradhat ki ebből a listából. Mai írásunkban erről fogunk néhány szót ejteni, mert bár sok mindenről nyíltan merünk beszélni, ez a téma nem tartozik ezek közé.

 

Miért jó kényeztetni önmagad?

 

Magadhoz nyúlni nem bűn. Megélni a legtitkosabb vágyaidat természetes. Ehhez a Vágyaim.hu vibrátorainak valamelyikét bevetni kifejezetten jó húzás. De ne szaladjunk ennyire előre, először nézzük csak meg azt, hogy miért is lehet áldásos hatása annak, ha néha kedveskedünk önmagunknak.

 

Először is olyan hormonokat szabadít fel a testedben, amely az örömért, a boldogságért, a szerelemért, a fájdalomcsillapításért és az immunrendszer megerősítéséért felelős. Sőt, evés közben jön meg az étvágy, így a libidót is jócskán turbózza.

 

Másodszor, épp az említett hormonok miatt jobb hangulatod lesz utána, esetleg még a fejfájás is elmúlik. Sőt, az sem elhanyagolható előny, hogy az önkielégítés révén jobban megismered a saját testedet, így a társsal történő együttlétek is nagyobb élvezetet okoznak majd mind neked, mind a partnerednek.

 

Végül említést kell tenni arról, hogy a mai rohanó, stresszes világban ez egy kitűnő stresszoldó taktika, bár azért óva intünk attól, hogy csak ez legyen az egyetlen módszer a stressz leküzdésére.

 

Vess be mindent!

 

Persze alapvetően az ember a kezét használja maszturbálás közben, ám a szexuális forradalomnak hála ismét egyre népszerűbbek a különféle, felnőtteknek készült játékszerek. Azért mondjuk, hogy ismét, mert az emberiség kezdete óta ismeretes, hogy elődeink is használtak műfalloszt és egyéb eszközöket a saját örömük beteljesítésére.

 

Ma már azonban a fejlett technológiának köszönhetően cseppet sem kezdetlegesek ezek a segédeszközök.

 

Így a nők a különféle célokat szolgáló vibrátorok közül, a férfiak pedig a többféle maszturbátor közül tudnak válogatni, ha szeretnének pár percnyi magányos örömöt. A hölgyek akár a G-pontot, akár egyszerre a hüvelyt és a csiklót kezelő eszközt vethetnek be, míg a férfiak esetében a műszáj, a műpopsi vagy a művagina a nagyon népszerű választás.

 

Fő a mértékletesség!

 

Nem lenne teljes a kép, ha nem ejtenénk néhány szót arról, hogy bizony ezt is, ahogy minden mást, túlzásba is lehet vinni.

 

Ha nem arról szól, hogy néha egy-egy magányos, unalmas estén örömet szerezz magadnak, hanem már mindenre ez a válasz, és akár a munkahelyen, akár útközben magadnak esel, akkor ideje szexuálpszichológushoz fordulni, még mielőtt a társas szexre rányomja a bélyegét a kényszeresség.