A divatvilág ikonikus cipő- és táskamárkái

Sőt, ezek a lábbelik és táskák nem csupán saját történettel rendelkeznek, de hatással is voltak a divatvilágra. Ezek a nem mindennapi alkotások valóságos remekművek. Hasonlóan kiváló minőségű cipőket és női táskákat a Topicipő webáruház kínálatából is beszerezhetsz.

 

Birkin táska

 

Manapság a hírességek körében a Birkin termékei valóságos státuszszimbólummá váltak. Ezek a darabok több millióba kerülnek, és csak hosszú várólistán lehet hozzájuk jutni. Valóban minőségi darabokról van szó, mivel közel 48 órán keresztül készülnek.

 

A táska névadója a brit-francia Jane Birkin színésznő, aki 1981-ben a Párizsból Londonba tartó repülőjáraton beszélgetésbe elegyedett a mellette ülő utassal. Nos, ez az utas nem volt más, mint Jean-Louis Dumas, a Hermés vezérigazgatója.

 

A nem mindennapi találkozás során a színésznő azt ecsetelte, hogy még nem talált rá a tökéletes táskára, amelybe minden belefér. Az ikonikus beszélgetés eredményeként idővel megszületett a színésznő nevével fémjelzett táska, melyet a Hermés dobott piacra. Természetesen a névadó is kapott egyet ajándékba, melyet aztán évekig nagy örömmel és megelégedéssel hordott.

 

Chanel 2.55 táska

 

A divat nagyasszonya nem csupán a parfümök, ruhák és cipők terén alkotott maradandót, hanem a táskák terén is. Ennek ékes bizonyítéka a Chanel 2.55 termék. Az ikonikus táska 1955-ben került újratervezésre, a kettes pedig a 2. verziót jelöli.

 

Az első típus megalkotásakor, 1929-ben a nők a kezükben hordták a táskájukat. Ám Chanel egy láncból készült pántot rakott a táskára, hogy a vállára tudja venni, ezáltal szabaddá téve a kezeit, így született meg a remekmű.

 

Salvatore Ferragamo cipő

 

Kevés annál ikonikusabb lábbeli van, mint e márka termékei, hiszen a világhírű szexszimbólum, Marilyn Monroe is ezeket a topánkákat viselte. Sőt, kifejezetten a szőke ciklon számára is készítettek lábbeliket, aki a filmvásznon és azon kívül is szívesen viselte az olasz márka termékeit.

 

Christian Louboutin piros talpú csodái

 

Honnan tudhatod, hogy egy cipő Christian Louboutin tervezése? A jellegzetes piros színű talpról. Christian az asszisztense piros körömlakkját használva befestett egy fekete talpú cipőt pirosra. A végeredményt látva beleszeretett a dizájnba, és onnantól kezdve minden cipőjét így dobta piacra.

 

Manolo Blahnik és a Szex és New York

 

A Szex és New York sorozat Carrie Bradshaw-jának kedvenc cipőmárkája a könnyű, elegáns megjelenésű termékeivel hamar belopta magát a minőségi topánkát kedvelő nők szívébe. A márka népszerűségéhez többek közt a sorozat is nagymértékben hozzájárult, így mára a nőiességet és a luxus eleganciáját szimbolizálják ezek a lábbelik.