3 hatóanyag a zsíros, pattanásos bőr ápolására

Sokan zsíros bőrrel vagyunk “megáldva”, ami azt jelenti, hogy a bőrünk a kelleténél több faggyút termel. Emiatt tággá válnak és könnyen eltömődnek a pórusaink, ami pedig mitesszerek és pattanások kialakulásához vezet. A fénylő bőrfelszínről már ne is beszéljünk, ami szintén a túlzott faggyútermelés eredménye.

 

Ha van már egy jó alaprutinod, akkor bátran elkezdheted szérumokkal is kiegészíteni az általad használt termékeket. Ha te is a zsíros bőrűek táborába tartozol, akkor most mindenképp tarts velünk, ugyanis eláruljuk, hogy melyik az a három hatóanyag, amit szérum formájában érdemes rendszeresen alkalmaznod!

 

Niacinamid

 

A zsíros bőr ápolása kapcsán fontos megérteni magát az okot, ami miatt kialakulnak az olyan kellemetlen jelenségek, mint amilyenek például a gyulladásos folyamatok, a mitesszerek, pattanások, tág pórusok és az olajos érzetű, fénylő bőrfelszín.

 

Ez pedig nem más, mint a túlzott faggyútermelés, így tehát először arra kell törekednünk, hogy szabályozzuk, optimális mértékre csökkentsük azt. Ebben nyújt segítséget a niacinamid (másnéven B3-vitamin), ami a faggyúkontroll mellett nyugtatja is a gyulladt bőrt.

 

Érdemes olyat választani, ami cinket is tartalmaz, az ugyanis fokozza a niacinamid hatását, ezzel hatékonyabbá téve a zsírtermelés normalizálását.

 

Szalicilsav

 

A sejtjeink természetes módon folyamatosan megújulnak, melynek során az elhalt hámsejtek leválnak, a helyükön pedig újak képződnek. Sokszor azonban ez a folyamat túl lassan megy végbe, emiatt pedig az elhalt hámsejtek ott maradnak a bőrön, ahol összegyűlnek és eltömítik a pórusokat.

 

A szalicilsav egy olyan kémiai hámlasztó hatóanyag, ami akár már 2%-os mennyiségben is hatékonyan távolítja el a pórusokban felgyülemlett hámsejteket ezzel elősegítve a bőrmegújulást és megakadályozva a pattanások kialakulását.

 

Retinol

 

A retinolról (mésnéven A-vitaminról) valószínűleg kapásból a ránctalanítás jut eszedbe, ami nem véletlen, ugyanis ez az egyik leghatékonyabb anti-aging hatóanyag. Ez azonban nem az egyetlen ok, ami miatt érdemes használni.

 

Segít a pórusokban felhalmozódott szennyeződések és faggyú eltávolításában, serkenti a bőrsejtek megújulását, emellett pedig gyulladáscsökkentő hatása is van. A zsíros bőrűeknek tehát mindenképpen ajánlott beépíteni a rutinukba!

 

Ápold a bőröd szérumokkal!

 

Tudatos bőrápolóként először is egy jó alaprutint kell kialakítanunk magunknak, ami megfelelően működik a bőrünkön, aztán jöhetnek a magas hatóanyag-tartalommal rendelkező szérumok is! 

 

Zsíros bőrűek számára a niacinamid, a retinol és a szalicilsav három olyan hatóanyag, amit szérum formájában mindenképp megéri nap mint nap használni! Ha te is közéjük tartozol, akkor az Elyn's Lab Cosmetics webshopjában most be is szerezheted ezeket a szuper arcápolási termékeket!