VR Univerzum a Zsolnay Negyedben

Szerdán megnyílik a virtuális valóság univerzumába vezető kapu Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A látogatók a speciális  VR-szemüveg segítségével részt vehetnek az első Holdra szálláson Neil Armstronggal, búvárkodhatnak a tenger mélyén és megtapasztalhatják a súlytalanságot is akár  a nemzetközi űrállomáson.

- Fontos számunkra, hogy haladva a korral, az elérhető legmodernebb technikai lehetőségekhez és aktuális trendekhez igazítsuk a kínálatunkat. A mai fiatalok többsége ugyanis csak  ilyen eszközökkel szólítható meg –  hangsúlyozza Bleszity Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Összesen tíz VR-szemüveggel bővült a kulturális negyed természettudományos kiállításának kínálata. A Magyarországon még viszonylag kevés helyen átélhető élményt a Látogatóközpont emeletén kialakított VR Univerzumban  tapasztalhatják meg az érdeklődők  egy  25, vagy 60 percig érvényes jeggyel. Jelenleg  11-féle játék közül lehet választani, de a kínálat folyamatosan bővül. A szimulációs játékok nemcsak különleges látványt nyújtanak, de ismeretterjesztésre és interaktív tanulásra is alkalmasak.

A VR Univerzumban különböző ügyességi, felfedező, logikai, meseszerű, sportos vagy akár művészeti játékokat próbálhat ki a család minden tagja. Sok alkalmazás kiválóan illeszkedik a Zsolnay Negyed természettudományos kínálatába.

A Mission: ISS játék segítségével megtapasztalhatjuk, hogy milyen az élet a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén, az Apollo 11-ben Neil Armstrong társaként átélhetjük az emberiség valaha megtett legnagyobb útjának történetét.

Az Ocean Rift az óceán mélyére visz, a Wander segítségével térben és időben is utazhatunk, a Jurassic World-ben pedig egy intelligens velociraptorral találkozhatunk.

A Beat Saber napjainkban az egyik legismertebb VR-program a világon: a zenés ügyességi játékban a reflexeinket és ritmusérzékünket is próbára tehetjük, miközben két fénykarddal igyekszünk kettévágni a felénk száguldó kockákat.