Virtuálisan örökbe fogadható Zsolnay-kerámiák

Mostantól bárki virtuálisan örökbe is fogadhatja Kedvenc Zsolnay-kerámiáit.  

A Zsolnay Örökségkezelő  kiemelt feladatának tekinti, hogy a város lakói  és az ország különböző pontjairól Pécsre látogatók különleges  kulturális élményekben vehessenek részt.  Ennek fontos részei az értékteremtés, az élményadás, az örökségvédelem és az együttműködés.

- Számos, a társaságunknál bevezetett takarékossági intézkedés mellett kialakítottunk egy olyan támogatói rendszert, amelynek segítségével reményeink szerint növelni tudjuk a bevételeinket. Célunk, hogy a beérkező támogatások révén továbbra is képesek legyünk a különböző korosztályokat képviselő látogatóink számára biztosítani a szabadidő eltöltésének magasszintű és kulturált formáját. Ehhez a misszióhoz keresünk társakat, akik velünk együtt hisznek a kultúra lét- és lélekformáló hatásában –  emeli ki Hummel Márk ügyvezető.

Az újonnan bevezetett támogatási rendszer során bárki örökbe fogadhatja kedvenc Zsolnay kerámiáját. Mindezt megteheti a  Zsolnay Negyedben tett séta során,  amikor is megtekinti  akár  Rózsaszín Zsolnay vagy a Zsolnay Aranykora kiállításokat, de az online katalógusból is  kiválaszthatja a neki tetsző műtárgyat.  Az örökbefogadás tényét rögzítő űrlapon, pedig a  megjelölheti, hogy Lelkes, Elkötelezett, Kiemelt, vagy Exkluzív örökbefogadó lesz-e.

Az örökbefogadás jelképes, így a műtárgy nem mozdítható el eredeti helyéről, ugyanakkor a Zsolnay Örökségkezelő támogatói oklevelet állít ki minden örökbefogadónak.