Vidám nyárbúcsúztató gyerkekkel

Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyedben mintegy félszáz gyerekprogrammal várja a családokat a Szamárfül Fesztivál augusztus 25-27 között.

Az elmúlt esztendőben közel tízezren búcsúztatták együtt a nyarat a pécsi Szamárfül Fesztiválon az ország egyik legnagyobb gyerekfesztiválján.  A Zsolnay Kulturális Negyed immár 11. alkalommal változik óriási játszóházzá. Az  augusztus 25-27. között sorra kerülő rendezvényen fellép az Alma zenekar, a Rutkai Bori Banda idén 10 éves Bíró Eszter gyerekzenekar, a Kiskalász a Röppentő, a Makám zenekar, a Lajtorja, valamint Lovászi Edina és zenekara.

Az iskolakezdés előtt az önfeledt játék és a közös élmények varázsbirodalmává változik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed, ahol koncertek, bábszínházi előadások, kreatív foglalkozások várják a családokat. Lesz robotika foglalkozás, vívás, kézműves műhelyek, Mosolyország játszóház, állatbemutatók és kisállat-simogató, buborékbűvölő workshop, zenebölcsi, családi jóga és rajzverseny.

A fesztivál teljes ideje alatt  PanDani Világa várja a gyerekeket. A Mesekert, az interaktív játékelemeket tartalmazó mobil játszóudvar, ahol a kertészkedésé és a meséké lesz a főszerep. A brit mintára épülő, hazákban egyedülállónak számító Artistkids kreatív, művészeti foglalkozásokra  3–12 éves korosztályba tartozó gyerekeket várják. Közönségtalálkozót tart Harcos Bálint író és Agócs Írisz illusztrátor.

Színházi és bábszínházi előadásokból sem lesz hiány! Az Aranyszamár Bábszínház Szamárlétra Projekt – szabadtéri vásári kunszt című előadása egy igazi szabadtéri interaktív játék, ügyességi, agytornász, koncentrációs feladatokkal, komédiással, hintaszamarakkal, és sok-sok nevetéssel. Látható lesz Julia Donaldson által jegyzett A legcsinosabb óriás című előadás, továbbá az Ágacska, a Kacor király, a Csoda és Kósza, a Királyfik és királylányok, Világjáró Marionettek, de lesz csecsemőszínházi előadás is, valamint begördül Figura Ede Figura Cirkusza is.