Vasárnap egy gyerekelőadással indul az évad

Szokatlanul nehéz időszakot élt meg az elmúlt másfél esztendőben a Pécsi Harmadik Színház is, akárcsak az előadó-művészet többi képviselője.

Előző szezonjuk a vírushelyzet miatt kényszerűen félbeszakadt, 101 előadásuk maradt el, továbbá sem az ő határon túli turnéjuk, sem az általuk Pécsre hívott aradi produkció vendégjátéka nem valósulhatott meg. Most a zökkenőmentes évadkezdésben reménykednek, s abban, hogy sikeres új bemutatókkal, jelentős szériát megért előadásaik repertoáron tartásával és remek vendégprodukciók műsorra tűzésével várhatják közönségüket szeptembertől – a minőség és műfaji változatosság jegyében.

Magyar és világirodalmi klasszikus művek mellett idei kínálatukban kortárs ír dráma és mai off-Broadway musical is helyet kapott. E sokszínűségben vezérelvük továbbra is az értékközpontúság, s az, hogy a darabok által megrajzolják az emberi kapcsolatok ezernyi árnyalatát, bepillantást engedjenek a lélek útvesztőibe, így különleges vagy mindennapi sorsok felmutatásán keresztül jobban megismerjük a világot, amelyben élünk, s ezzel együtt önmagunkat is.

Szeptember 20-án kerül színre ismét a júniusban nagy sikerrel bemutatott Ájlávjú, ami Götz Attila első nagyszínházi rendezése. A világ megannyi színpadát meghódító off-Broadway musical Bókai Zoltán vezetésével élőzenei kísérettel szólal meg, s a mintegy 60 szerepét négy színész: Stubendek Katalin, Kusnyér Anna, P. Petőcz András és Götz Attila kelti életre.

A Pécsi Harmadik Színház évadkezdő műsorkínálatából a gyermekeknek szánt darabok sem hiányozhatnak. Nekik szól a legújabb, Tamás Éva Játéktárával közösen létrehozott, A sapikás gazdi című előadás, amik kitűnő vasárnap délelőtti elfoglaltságot ígér gyermekeknek és szüleinek egyaránt szeptember 19-én.

A teátrum a bérletárusítást is folytatja, az érdeklődők szeptember 30-ig vásárolhatják meg a négy előadásra  - Ájlávjú, Kurázsi mama és gyermekei, Eleven éjszaka, Nem élhetek muzsikaszó nélkül - jogosító, és más produkciókra - Adáshiba, A szent család, Oszlopos Simeon - kedvezményes jegyvásárlást biztosító bérleteket. (fotó: Komlós Attila)