Újszerű, egyetemire hangolt arculat

A város önkormányzata és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. K20 Kirakat néven hirdetett nyílt pályázatot, ezen szerepelt sikeresen az egyetem.

A „K20 Kirakat” néven 2021-ben útjára indított vállalkozásösztönző pályázat keretében az egyik üresen álló  Király utcai üzlethelyiséget kedvezményes bérletidíjjal vehetik ki négy hónapra alehetőséget megpályázók közül a nyertesek. A projekt részeként a kiírók további segítséget is nyújtanak a nyertes vállalkozás népszerűsítéséhez és termékei-szolgáltatásai piacra történő bevezetéséhez.


A kezdeményezés  a hetedik ciklusánál tart, ami indulása óta több díjat is elnyert. Legutóbb egy főként munkaközvetítéssel foglalkozó cég költözhetett be a belváros szívében található üzletbe, augusztustól pedig a Pécsi Tudományegyetem tulajdonában lévő JuridEco Zrt. várja itt az érdeklődőket egészen november 30-ig a felsőoktatási intézmény nevével és logójával ellátott termékekkel, valamint izgalmas programokkal,mint például ismeretterjesztő workshopokkal, előadásokkal és bemutatókkal. E mellett egyfajta egyetemi és városi információs pontként is működik majd, megtalálhatók lesznek benne a jelentősebb helyi kiadványok, de beiskolázással kapcsolatos kérdéseikre is választ kapnak a betérők.

Köztudomású, hogy mind Pécs, mind az egyetem elkötelezett a zöld programok megvalósítása, a környezetvédelem, a természet megóvása kiemelt stratégiai céljaik között szerepel. A Zöld Egyetem és a Zöld Város programok értékrendje a K20 kirakat projektben is megjelenik, ugyanis a termékek gyártásánál, valamint azok csomagolásánál és a szállításánál az „ökológiai lábnyom” minimalizálása egyaránt fontos szempont volt a pályázatok elbírálásakor.