Újra Pécsen a Szabaduló-kamion

Az „Escapetruck”, azaz Szabaduló-kamion az elmúlt esztendőben  Pécsre látogató „Escapevan”, azaz Szabaduló-kocsi utódja.

 

Az emberkereskedők előli megmenekülés a tét most, amit november 30-án és december elsején lehet kipróbálni Szabaduló-kamionban a Pécsi Tudományegyetem Szalay László kollégiumának hátsó parkolójában. A holland Reshape civil szervezet által gondozott Szabaduló-kamion célja, hogy a Szabaduló-lakókocsi mintájára olyan különleges élményt nyújtson a fiataloknak, ami bemutatja az emberkereskedelemben rejlő veszélyeket. A kamionnal érkező hatalmas konténerben egy szabadulószobát hoztak létre, amit úgy rendeztek be, mint egy prostitúcióra kényszerített személy szobáját.

A nagyjából 15 perces játék során a résztvevők meghallgatják az áldozat történetét, és az a feladatuk, hogy kijussanak a szabadulószobából, ezáltal pedig megmeneküljenek az emberkereskedők elől. A projekt célja az emberkereskedelem elleni küzdelem a társadalmi tudatosítás segítségével, amit interaktív, játékon alapuló tanulással ér el.

A Szabaduló-kamion november 30-án, és december 1-én, csütörtökön és pénteken 9 órától 17 óráig várja az érdeklődőket.

 

A szabaduló szobát egyszerre hatan használhatják.