Újra gyerekrajzok varázsolják el a Dzsámit advent idején

A jövő fényfestőinek alkotásai hoznak fényt, szépséget és ünnepi hangulatot Pécs főterére advent idején.

Az idén ősszel megrendezett Zsolnay Fényfesztivál után nem kell sokat várni, hogy újra fényalkotások színesítsék a pécsi belvárost – ezúttal a jövő nemzedéke mutatkozhat be. Újdonság, hogy a kiírók a  pályázat korhatárát kiterjesztették, így négy korosztály - óvodások, alsó tagozatos tanulók, felsős diákok és középiskolások - nevezhet. A legszebb rajzok a Dzsámi homlokzatán elevenednek meg az adventi időszakban, és amelyekhez  a Dzsámi mintasablonját használhatják, tetszés szerint színezhetik ki a pályázók.

A pályázatokból  előválogatást követően kategóriánként 30-30 művet digitalizálnak a szervezők, ezek lesznek majd láthatók a Dzsámi homlokzatán advent második, harmadik és negyedik hétvégéjén, valamint felkerülnek a gyerekrajzpalyazat.hu oldalra is, ahol a közönségdíjra lehet majd szavazni december 10. és  20. között. E mellett  egy szakmai zsűri is értékeli  korosztályonként az alkotásokat.. A nyertesek értékes jutalomban részesülnek.

A pályázat beküldésének határideje: 2021. november 19. 24.00 óra. Elektronikusan szkennelve: gyerekrajz@zsn.hu e-mail címre, személyesen : Zsolnay Kulturális Negyed, Zsolnay Infopont&Shopban lehet leadni, vagy postán: Pécs, 7626 Felsővámház u. 52. címre lehet elküldeni.

A felhívás részletei és a mintasablon  www.adventpecs.hu/rajzpalyazat címen olvasható, tölthető le.