Újabb „zöld” pályázatok valósultak meg

Több mint egy évtizede indította útjára a Zöld Megoldás-pályázatot a Duna-Dráva Cement. Idén a palkonyai játszópark létrejöttét 1,6 millió forinttal, a siklósi szabadtéri váróhelyiség felújítását 1,5 millió forinttal támogatta az építőanyag-ipari cég.

A palkonyaiak Rézsű-játszópark fantázia névvel közösségi teret hoztak létre, ami különleges kikapcsolódási élményt nyújt az érdeklődők számára. A gasztrofalu mindig is szem előtt tartotta a környezettudatosságot, a természet megismerésének lehetőségét, és annak védelmét. A településen megtalálható herbárium mellett létesült különleges játszópark a családok minden tagjának nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A játszóparkban tűzrakó-hely, pihenők és egy mezítlábas ösvény is  létesült valamint a gyerekek számára egy több részből álló mászóka sor készült a pályázati forrás felhasználásával.

A Nők Együtt Sikeresen Egyesület a siklósi egészségügyi komplexumban a szabadtéri váróhelyiséget újította meg az építőanyag-ipari cég  pályázatán elnyert támogatás segítségével. Az általuk meghatározott elsődleges szempont környezettudatosság volt, ami a tervezés alapját is jelentette. A megújult közösségi térben minden betegnek, kismamának és gyermeknek lehetőséget teremtettek a pihenésre és kikapcsolódásra. A könyvtároló szekrénnyel és padokkal berendezett filagoria a zavartalan olvasást szolgálja.
 
A vállalat a Zöld Megoldás pályázat keretében az eltelt tizenegy év alatt 53 környezetvédelmi  projekt megvalósításához összesen 74 millió forint támogatást nyújtott.