Újabb pécsi ovik fogadnak hallgatókat

Ősztől  Pécsett a belvárosi és Testvérvárosok terei óvodában  is képezhetik az óvópedagógusnak készülő egyetemi hallgatókat.


A Pécsi Tudományegyetem Szekszárd után Pécsett is indított óvópedagógus-képzést, amelynek gyakorlati oktatását helyi óvodákban végzik. A gyakorlati szakmai képzést végző intézményeket - szigorú feltételeket vizsgálva - pályázat útján választja ki az egyetem. Az idei pályázat alapján újabb két pécsi óvoda csatlakozhatott az egyetem partnerintézményei közé.


Nyőgéri Lajos, Pécs oktatásért felelős alpolgármestere, egyebek mellett  örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem közötti együttműködések sora újabb fejezettel bővül.  Szólt arról is, nagy elismerés ez a város  óvodáinak, ami egyben jelentős feladatot is jelent a számukra, hiszen egyebek mellett például végzett mentorokkal kell rendelkezniük ahhoz, hogy partnerintézmények lehessenek.


Annak a véleményének is hangot adott, hogy a pécsi egyetemmel folytatott együttműködés mindenki számára előnyös lesz. A gyerekeknek és a családoknak azért, mert felkészült és lelkes fiatal szakemberek is foglalkoznak majd a gyermekükkel. Az egyetemnek pedig azért, mert hallgatóik hiteles és évtizedes tapasztalattal rendelkező pedagógusoktól leshetik el a szakma fortélyait. Az óvodáknak pedig azért, mert ezzel teremthetik meg saját  utánpótlásukat, hiszen a náluk tanuló hallgatók nagyobb eséllyel maradnak a testületben gyakornokként és később óvópedagógusként is.