Újabb körforgalmi csomópont épül Pécsen

Június 21-én megkezdődnek az új pécsi Vásárcsarnok közelébe tervezett körforgalom kivitelezési munkálatai.

A június 21-én induló fejlesztés részeként az 58-as számú főúton elhelyezkedő felüljáró lábánál egy új, négyágú körfogalmat alakítanak ki, amelyről megközelíthető lesz az új  vásárcsarnok belső parkolója,  a buszpályaudvarra innen térnek be a távolsági buszok, levezeti az Ipar utca átmenő forgalmát, valamint a BIOKOM parkolóját lehet róla megközelíteni..Az új csomópont kellő forgalomáteresztő képességének köszönhetően biztonságosabbá válik az Ipar utca környéke. A tervek szerint az úk körforgalmi csomópont két ütemben. június 21. – augusztus 8., valamint. augusztus 9. – szeptember 12. között valósul meg. A fejlesztés I. ütemében várható forgalomkorlátozások (2021. június 21. – augusztus 8.)

Mindezek értelmében  június 21-én reggel 8:00 órától új ideiglenes forgalmi rend lép életbe az Ipar utcában, ami egyirányúvá válik. A kelet-nyugati irányú, azaz a felüljáróról (Alsómalom utca felől) lehajtó forgalom, valamint Batthyány utca felől az Ipar utca irányába érkező forgalom számára megengedett lesz az áthajtás, míg a Vasútállomás (Kálvin utca) irányából a Bajcsy-Zsilinszky utca – Ipar utca csomópontba érkező járművek kizárólag a Bajcsy-Zsilinszky utca irányába folytathatják útjukat.

Az egykori Boccaccio diszkó parkolója a munkálatok alatt is nyitva lesz, a korlátozások ideje alatt az Ipar utcában mindkét irányból megközelíthető marad. Az Ipar utcai TÜKE Busz Zrt. buszmegállót érintő járatok továbbra is a Kálvin utcai ideiglenes megállókban állnak meg,a munkálatok nem érintik a helyi járatú buszközlekedést.