Új néven folytatja a PEAC-Pécs

Mostantól NKA Universitas PEAC néven küzdenek majd a hazai és nemzetközi sikerekért, és építik tovább a pécsi kosárlabda-kultúrát a női kosárlabdázók.

A Pécsi Tudományegyetem az oktatási, a kutatási és a gyógyítási alapfeladatok ellátása mellett elkötelezett a kultúra és a sport társadalmi jelentőségének felkarolásában. Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy a Pécsi Tudományegyetem és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia számos területen együttműködött. Ez egy újabbal a pécsi női kosárlabdázással bővült. Az eddig PEAC-Pécs néven szereplő csapat új névvel folytatja a nemzeti bajnokság első osztályában és az Európa Kupában, ezentúl az NKA Universitas PEAC együtteséért szoríthatnak a kosárlabdaszerető pécsiek.

A csapatot edzőként,  a helyi kötődésű Csirke Ferenc  irányítja. A keretben is sok a pécsi, vagy pécsi kötődésű játékos, jelentős részben a Rátgéber Kosárlabda Akadémián pallérozódtak az elmúlt években – ilyen például a két felnőtt magyar válogatott kiválóság, Kiss Virág és Wentzel Nóra. Mellettük ott van a rutin Sarok Nikolett és Szücs Réka személyében, hogy aztán a négy légióssal - Nikola Dudásová, Ivana Brajkovic, Tyaunna Marshall, Chelsea Nelson -, valamint az akadémiáról érkező tehetségekkel - Bojtár Boglárka, Laczkó Sára, Selcova Ilina, Kötő Luca, Olawuyi Adenike, Csényi Anna - kiegészülve  szerepeljenek sikeresen  mind  a hazai, mind a nemzetközi porondon.