Új kezelőhelyiség a pécsi bőrklinikán

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ bőrgyógyászati klinikáján új kezelőhelyiséget alakítottak ki.

Az immunterápiás kezelésben részesülő onkológiai betegek új, korszerű helyiségben gyógyulhatnak a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ  Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinikáján. A kúraszerű ellátás ezidáig a klinika egy erre kijelölt ambuláns helyiségében zajlott.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ támogatásával egy új, korszerű immunterápiás kúrahelyiséget alakítottak ki közel 15 millió forintból. A fekvőbeteg osztályon létrehozott önálló kúraszobába megfigyelőállomás,valamint  egyszerre 5-6 beteg kezelésére alkalmas fotelágyak és új bútorzat is került, valamint egy új orvosi szobát is létrehoztak a kezelőhelyiség mellett.

A Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika Regionális Melanoma/Bőrdaganat Centrumként működik. Az utóbbi években folyamatosan nő a dermato-onkológiai betegek száma, hiszen a tudomány fejlődésével bővül a kezelésekre javasoltak köre és változik a terápia módja is. A kúraszerű ellátást igénylő betegek száma heti 3-5 kezeltről heti 30-35-re emelkedett, és ennek további növekedése várható a jövőben.

Azzal, hogy egyszerre több beteg gyógyítására van lehetőség az új kezelőhelyiségben, felszabadulnak az eddig erre a célra használt rendelők, így rövidül a várakozási idő, hatékonyabbá válik a betegellátás.