Új helyen mutatkoznak be a galamb és kisállattenyésztők

A hétvégén Szentlőrincen a  Baranya Megyei Vállalkozó Központ Gazdanapoknak is helyet  adó Rendezvény Centrumban  kisállat-börzével, szakmai előadásokkal és helyi termelők részvételével  fajtaminősítéssel egybekötött galamb és kisállat kiállítást rendez fennállásának  63 éves alkalmából a Pécsi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete.

Az szakminisztérium, Nagy István  agrárminiszter támogatásával immár 63. alkalommal megrendezésre került kiállításon  összesen 600 kisállatot - többségében galambot, valamint díszmadarat, díszbaromfit, nyulat, tyúkot, libát, pulykát, kacsa - tekinthetnek meg az érdeklődők, közöttük több korábban nem láthatót, mint például a búbos magyar kacsát. Vasárnap, október 31-én délelőtt kisállat-börzét tartanak, valamint számos helyi termék előállító is bemutatkozik.

A kiállítás keretében vehette át a vokányi Márta István, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ oklevelét,  mint a  Gazdanapok  legrégebbi kiállítója. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya megyei szervezete pedig Székelyhidi Gyula a Pécsi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesületében  és a Gazdanapokon végzett tevékenységét ismerte el.