Tizedik Rozé Fesztivál

Az ország „legrózsaszínűbb” turisztikai eseményét a Villányi Rozé Fesztivált idén 10. alkalommal rendezik meg a hétvégén.

Villányban a hétvégén  nagyszínpadi koncertek, gyerekprogramok, a borvidék legjobb rozé borai és a régió gasztronómiai különlegességei várják a Bor városába látogatókat. E mellett ismét megrendezik a mindig  több ezer futót vonzó buli-futóversenyt, a RozéMaratont és az egyre népszerűbb negyed- és félmaratont, az Ördögi Kört is.
 
Az elmúlt esztendő Villányban is fesztiválok és jelentősebb közösségi események nélkül telt el. A város vezetése az idén úgy döntött, hogy a közel 20 csatlakozó borászat és pincészet bevonásával a járványügyi szabályok betartása mellett idén ismét megrendezi országos és nemzetközi hírű kulturális és gasztro-fesztiváljait. Júliusban a 10. Rozé Fesztivál, októberben pedig a nagy múltú, 33. Villányi Vörösbor Fesztivál várja majd a Rendezvénytérre, a Diófás térre és a Villányi Pincesorra érkezőket.

A júliusi Rozé Fesztivált a visszatérő sok ezer vendég a nyár „legrózsaszínűbb” rozé-ünnepeként is emlegeti, amikor nem csak a város és a Villány körüli borvidék pompázik rózsaszínben, hanem a látogatók is rózsaszínbe öltözve érkeznek. A kreatív öltözékek fontos főszereplői a fesztiválhangulatnak, a rozé-közösségélménynek és az egyre népszerűbb „buli-futóversenynek”, a „RozéMaratonnak” is, ahol több ezer futó közül a legkreatívabb rózsaszín öltözéket viselők értékes díjakat nyerhetnek.

Az Eislingen térről idén is elstartolt az Ördögi Kör elnevezésű hivatalos negyed és félmaraton futóverseny, ahol a villányi szőlőhegyen át az Ördögárok érintésével csodálatos környezetben tehetik meg a futók a 10,5 kilométeres negyedmaraton és a 21,5 kilométeres félmaratoni távokat.
 
A fesztivál színpadán fellép a pécsi The Minds,a Fonogram-díjas, többszörös rádió-toplista vezető Soulwave, a Made in B zenekar, a programok sorában ott  lesz Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekkoncertje, de a villányi közönség egyik új kedvence, a pécsi pop/hip-hop csapat produkciója is. A szombat este sztárfellépője 21 órától a hazai koncertszínpadok egyik legsikeresebb elektronikus zenét játszó zenekara, a magát „magyar drum and bass bandaként” meghatározó, Brains lesz. Sor kerül a villányi fesztiválok egyik elmaradhatatlan és felejthetetlen eseményére, a hajnalig tartó Utcabálra is az NGR Music Group közreműködésével.