Tíz új produkció Pécsi Nemzeti Színház új évadában

Sok műfajt felölelő repertoárral igyekszik megszólítani minden korosztályt ebben az évadban is a Pécsi Nemzeti Szíház.
       
Az évadban kerül színre a Pannon Filharmonikusok, a Pécsi Balett közreműködésével Lehár Ferenc: A víg özvegy című nagyoperettje.    
Októberben lesz a bemutatója Bagó Bertalan rendezésében Neil Simon Furcsa pár című komédiájának, míg decemberben Vidákovics Szlaven rendezésében Robert Thomas: Nyolc nő című bűnügyi komédiájának bemutatójára kerül sor. Jövő év februárjában David Seidler darabjával, a 2011-ben számos díjjal jutalmazott azonos című film történetének színpadi változatával debütál rendezőként Lipics Zsolt.
       
A kamaratermi előadások  között szeptemberben elsőként egy gyermekeknek szóló musical,  Jörg Hilbert és Felix Janosa a Rozsda Lovag és a kísértet premierjére kerül sor, a Kossuth-díjas Bozsik Yvette rendezésében. Októberben a Yasmina Reza Az öröklés istene című vígjátéka, majd novemberben a Pécsi Balett előadásában a klasszikus Hófehérke és a hét törpe kerül színpadra mesebalett formájában. Az előadás rendezője a Kossuth- és Liszt-díjas érdemes művész Uhrik Teodóra lesz, a koreográfiát Czebe Tünde és Vincze Balász Harangozó-díjas művészek készít.
    
Jövő év áprilisában Tallér Zsófia Mátyás király vándorúton című meseoperáját tekintheti meg a kamaraterem publikuma, Gulyás Dénes Kossuth-díjas operaénekes rendezésében, míg a Pécsi Nemzeti Színház stúdiószínházában februártól játsszák Václav Havel Audiencia című társadalmi szatíráját Jászai-díjas Füsti Molnár Éva rendezésében.   
    
A teátrum tizenkettő - a legtöbb műfajt felölelő - produkciót tart műsoron a következő évadban is az elmúlt években bemutatott darabok közül. Így a közönség - a többi között - továbbra is megnézheti a Miniszter félrelép, a Chicago, Az üvegcipő, a Teljesen idegenek és az Utánképzés ittas vezetőknek című darabokat.