Terítéken a hatékony vízellátás

A Víz Világnapjához kapcsolódó szakmai fórum keretében rendezik meg VI. Hatékony Vízellátás Nemzetközi Konferenciát március 21-én Pécsen.

A vízellátás újdonságait - ivóvízhigiéniát, forráshatékonyságot - fókuszba helyező és az épületgépész, illetve a vízépítő és vízgazdálkodással foglalkozó szakemeberek tapasztalatcseréjére is lehetőséget nyújtó tanácskozás, amit a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága székházában rendeznek meg.

A szakmai fórum keretében szó lesz többek között a mérnökök szerepéről az ESG alapú fenntarthatóság értékláncban, a zöld hidrogén előállításához szükséges vízkezelési technológiákról, a partiszűrésű ivóvízellátás  több tudományágat is bevonó vizsgálatáról, ugyanúgy, mint a lakásokban az ivóvíz-higiéniát biztosító decentralizált rendszerekről. E mellett előadás hangzik el a  körforgásos vízgazdálkodás - fenntarthatóság szerepéről a víz- és a szennyvíz kezelésében, az öntözés víz- és energiahatékonysági kérdéseiről és a víztakarékos öntözési megoldásokról, valamint a közterületek hatékony öntözésének lehetőségeiről.