Tematikus táborok a Zsolnay Negyedben

Három tematika  mentén szervezett napközis táborok helyszíne a Zsolnay Negyed Pécsen.

Kortárs Junior nyári tábort, ami az Illúziók nevet viseli július 10–14 között rendezik meg a  8–11 éveseknek. Az idei Kortárs Junior tábor az illúzió témakörére épül, a gyerekek körül öt napon át minden az illúzió körül forog. Mi adja az apropót? A pécsi LOKART Képzőművészeti Fesztivál alkalmával nyílt nagyszabású kiállítás az m21 Galériában, amelynek témája az ILLÚZIÓ. Ugyanerre a témára reflektál a tábor ideje alatt a Kemence Galériában látható kiállítás is, amely a középiskolás korosztály különböző műfajban és technikákkal készült munkáit mutatja be. A tábor a művészetkedvelő, vizuális kifejezési formák iránt nyitott, alkotókedvű fiataloknak szól.

 

A Jövőkód nyári tábor, múltidéző - jövőkutató kalandokra várja  július 17–21 között a 9–12 éveseket. Az öt nap során a valóság és a fikció szülte történetek világába lépnek a gyerekek, mesék, játékok és kalandok útján. Megismerhetik Pécs történetét, titokzatos ódon épületeit, és ha megfejtik az évezredes kódot, választ kaphatnak a lehetséges jövőre is. Figyelniük kell a jelekre, és egyben kreatívan megtervezhetik a jövő városát.

A természettudományi kalandokat ígérő tábort július 17 és 21., valamint július 24–28 között rendezik meg alsó tagozatosok részére. Ennek keretében lesznek planetáriumi bemutatók, Varázsóra kísérletek, de csillagászati foglalkozás, játék a Labor- Interaktív Varázstérben, VR Univerzum, kézműves foglalkozás és sok más izgalmas program öt napon át.