Tánc világnapi díjeső

A tánc világnapja alkalmából a Magyar Táncművészek Szövetsége idén is elismerésben részesítette  a szakma kiválóságait. A díjakat a Nemzeti Táncszínházban megrendezett nagyszabású gálaesten adták át.

Kovács Zsuzsanna egész életét a táncnak szentelte, nagy alázattal, odaadással tett meg mindent érte. Fél évszzaddal kezdte pályáját, lépett színpadra a Pécsi Balett balerinájaként. Több évtizedes művészi, a Pécsi Balett  próbavezetői, valamint a Pécsi Művészeti Gimnázium és Technikumban végzett balettmesteri tevékenységét Életműdíjjal ismerték el .
 
Az Évad legjobb alkotója díját, a „Faust, az elkárhozott” című táncdráma koreográfiájáért a Pécsi Balett művészeti vezetője, Vincze Balázs vehette át, immár másodszor. Legutóbb 2020-ban a Carmina Burana létrehozásáért díjazta őt a Magyar Táncművészek Szövetsége.

Az Évad legjobb férfi táncművésze a modern-kortárstánc kategóriában Koncz Péter, a Pécsi Balett magántáncosa lett, aki már harmadik alkalommal nyerte el ezt a címet. Kimagasló művészi teljesítményéért 2013-ban, 2020-ban is átvehette. (Fotó: Fabinyi Annamária)