Születésnapi adomány

A 75. születésnapját ünneplő Körber Konszern ezer eurót adományozott iskoláknak, civil szervezeteknek.

A Körber Konszern pécsi gyárától nem áll messze a jótékonykodás, ahol négy évvel ezelőtt  került  előtérbe a cégnél a társadalmi felelősségvállalás. A szemléletformálás és a közösségteremtés  jegyében 2018-ban indították el az önkéntes napokat. Megyeszerte több tucat helyszínen segítettek a cég dolgozói  óvodák, iskolák, szabadidős létesítmények rendbe hozásában a cég eszközeivel és anyagaival, de több ezer órát áldozva a saját szabadidejükből.  Ma már a cég állandó támogatója Pécs kulturális életének és a helyi közösségeknek - ez alól a Covid-járvány időszaka sem jelentett kivételt, amikor a gyár nyugdíjasai például házhoz szállított élelmiszercsomagot kaptak, a pécsi klinika Koronavírus Ellátó Központja pedig a nagy mennyiségű kávétól kezdve a védőfelszerelésekig sokféle, aktuálisan éppen szükséges adományt.


A 75. születésnapját ünneplő  német Körber Konszern összesen 75 ezer eurót adományoz e jeles alkalomból 75 civil szervezetnek. A világ minden pontján dolgozó körberesek összesen 250 alapítványt és egyesületet javasoltak, amelyek közül online szavazással ugyancsak a cégcsoport munkatársai választották ki a támogatást elnyerőket.  A világ tíz országból kerültek ki a nyertesek, akik jellemzően az oktatás, a természetvédelem, az egészségügy és a szociális segítségnyújtás területén dolgoznak. A térségbe húszezer euró jutott, ugyanis a 75 támogatott szervezett közül húszat a pécsi gyára dolgozóinak  javaslatára választottak ki, akik  a Körber pécsi gyárában vehették át az 1000-1000 eurónyi adományt.

A húsz adományt elnyerő között van az Apolló Mozi Alapítvány, az Eurakvilo Alapítvány, a Fülesbagoly Fejlesztő Foglalkozások Egyesület, a komlói Gagarin Általános Iskola, a Komló Városi Óvoda, Komlói Állatvédő Egyesület a Szászvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Szekszárdi Kutató- és Mentő Egyesület, pécsi iskolák, a Pécsi Mentőkutyás Egyesület, a Kulturált Állattartásért és Tiszta Környezetért Alapítvány, a Lásd a Világot Autista Szemmel Egyesület, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület, az MME Baranya Megyei Csoportja, a  Mosolymanó Egyesület,a Nevetnikék Alapítvány, a Pécsi Falmászó Ifjúsági Sportegyesület, valamint a Szent Mór Iskolaközpont óvodája.