Színes zenei választék a Filharmónia nyári programkínálatában

A Filharmónia Magyarország szabadtéri, templomi és hangversenytermi koncertekkel, világhírű előadók közreműködésével várja egész nyáron át pécsieket.

Ahogy a korábbi években, ezen a nyáron is számos koncerten vehetnek részt  a pécsiek és a városba látogató turisták.


Püspökvári zenés estéken muzsikával és egy-egy pohár borral várják majd az érdeklődőket, amelyen július 4-én az In Medias Brass és a Magyar Rézfúvós Quintet lép fel a Barcsi Rézfúvós Kamarazenei Tábor művésztanárai és Uwe Köller osztrák trombitaművész közreműködésével, augusztus 15-én pedig a Jazzation acapella együttest hallgathatják meg az érdeklődők  a pécsi püspöki palota kertjében.

Az országszerte augusztus 5-én megrendezésre kerülő Orgonák éjszakájának pécsi állomásán a székesegyházban Hollywood fényei címmel rendeznek koncertet Verbay Zsolt orgonaművész, Illényi Katica ének-, theremin- és hegedűművész, valamint Bundzik István zongoramyűvész közreműködésével, míg napközben a Zsolnay-negyedben zajlanak programok, de a nap során Harkány, Orfű, Villány és az Ördögkatlan fesztivál sem marad orgonaszó nélkül a Theater Wagen mozgó hangszerének köszönhetően.

Az Orgona pont nyáresti, szintén a pécsi székesegyházban zajló koncertjeire három alkalommal várják a zenerajongókat, augusztus 11-én Belcanto címmel Silvio Celeghin orognaművész, valamint Bognár Szabolcs és Laczák Boglárka énekművészek közreműködésével rendeznek koncertet. Egy héttel később Szotyori Nagy Gábor orgonista és Nagy Viktor szaxofonművész lép fel, míg augusztus 25-én Szirtes Edina Mókus énekel, Kővári Péter orgonista játszik a bazilikában.

Szeptember 7. és 10. között a Zeneszüret Fesztivállal zárul a Filharmónia nyári programkavalkádja, amelyen két alkalommal is látható lesz a Kodály Központban Puccini La rondine (A fecske) című alkotása, ami a bécsi operettek világát megidéző, Párizsban és a Riviérán játszódó cselekménye különleges élményt kínál, zeneileg és tartalmában egyaránt. Különleges hangszerelésű szimfonikus kompozícióba virtuóz könnyedséggel szövődnek bele a korabeli tánczenék, a keringő, tangó, polka, foxtrott elemei. A Pannon Filharmonikusok  mellett az előadásban közreműködik a Kodály Kórus Debrecen, valamint Pasztircsák Polina, Leonardo Caimi és Piero Terranova, az est karmestere José Cura lesz.

A világhírű tenor a fesztivál ideje alatt önálló esten is fellép,  amelyen közreműködik Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Kodály Kórus Debrecen és Verdi, Bizet, Mascagni és Puccini művei csendülnek fel a pécsi Kodály Központban szeptember 8-án.