Száz alkotó művei egy helyen

Az Országos Kerámiaművészeti Triennálé a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatja be március 9-től Pécsett, a Zsolnay Negyed m21 Galériájában.

A pályázatot óriási érdeklődés kísérte. A Triennálén a zsűri döntése alapján száz alkotó több mint 200 munkáját látható, így a tárlat a hazai művészi kerámia szakma eddigi legnagyobb kiállításának mondható. A szervezők szándéka a nagy múltú, 1967-ben indult Országos Kerámia Biennálé hagyományainak folytatása, ami rendszeres bemutatkozási lehetőséget teremt a magyar kerámiaművészeknek  és designereknek, ezúttal Triennálé formában.

Ebben az esztendőben a szervezők átfogó módon mutatják be az eltelt időszak eredményeit. A kiállítás anyagát úgy választották ki, hogy az a kortárs magyar szilikátművészet lehető legteljesebben a legújabb megoldásokkal, kísérletekkel ismertesse meg a látogatókkal. Ennek érdekében felhívásukban kifejezetten biztatták az alkotókat a széleskörű anyaghasználatra, alternatív, újszerű megoldásokra, amelyekre a különböző szekciók – és az  ezer négyzetméter alapterületű m21 Galéria – adtak lehetőséget. A szokásos szekciók mellett újdonság, hogy a desing is helyet kap benne, amellyel az egyetemi hallgatókat is megszólították, illetve a határainkon túl élő magyar alkotók invitálása a pályázaton való részvételre.

A kiállítás  április 21-ig látható a Zsolnay Kulturális Negyedben, az m21 Galériában. (A képen: Kontor  Enikő / Ontottak részlete)