Számos újdonságot kínálnak a résztvevőknek

A MOONBike nevet viselő projekt célja, hogy legfeljebb 80 nap alatt, biciklivel jussanak el a Holdra a benne résztveveők, a világon bárhol letekerhessék az összesen 384.400 kilométert.


Az elmúlt esztendőben végül valamivel több, mint 937.531 kilométert tekertek le az Amerikai Egyesült Államoktól Indián át Ausztráliáig, több mint hatszázan, így  az eredeti kihívást duplán teljesítették, sőt, örömükben még négyszer a Földet is körbetekerték.

 

Nem csoda, hogy a nagy sikerre való tekintettel, idén ismét újra elindult a MOONBike, amihez nevezési, vagy regisztrációs díj nélkül lehet csatlakozni. A szervezők újratervezték, fejlesztették a programot, számos újdonságot kínálnak idén a résztvevőknek, a táv teljesítése mellett kisebb túrák megtételére is bíztatják a résztvevőket. Részkihívásként adott hétvégéken meghirdetik a Pécs-Orfű-Pécs, és a Velencei-tó kör mintegy 30-30 kilométeres ténylegesen vagy virtuálisan, vagyis szobakerékpárral is teljesíthető távokat, illetve a Mohács-Baja-Mohács, mintegy 75 kilométeres túrát. A részkihívásokon helyszíni kitelepüléssel, szórakoztató programokkal népszerűsítik a környezettudatos, fenntartható életmódot, és a kerékpáros közlekedést a PTE Sportiroda, valamint a PTE Családok Éve programmal közösen. Az előírásoknak megfelelően vezetett kerékpártúrákat szerveznek.


A projekt kiemelt célkitűzése a középiskolások egészséges életmódra nevelése, közösségi élményeik gazdagítása, valamint a klímavédelemben való szerepvállalásuk is, ezért számukra külön nyereményekkel készülnek.


A program védnöki szerepét  Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony idén is elvállalta, akihez csatlakozott Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.